Futures v Jablonci: Michnev vybojoval svůj letošní třetí turnajový titul!

- Jan Havlovic

Turnaj Futures v Jablonci má v neděli na programu své vyvrcholení! Petr Michnev se stal vítězem dvouhry letošního turnaje na severu Čech, když ve finále porazil Nizozemce Lootsmu po dlouhé, třísetové bitvě. Rodák z Ostravy se ještě dnes představí ve finále čtyřhry po boku Poláka Majchrowicze.

Utkání můžete sledovat živě na tomto odkaze: Kurt 3

Petr Michnev vstupoval do souboje s Nizozemcem Lootsmou v pozici mírného favorita a zároveň usiloval o zisk letošního třetího turnajového triumfu, čímž by ještě vylepšil své představení v této sezoně, která je pro rodáka z Ostravy nadmíru povedená! Michnev však samotné utkání s nizozemským tenistou nerozehrál dobře, první sadu prohrál 3:6. Ve druhé sadě byla hra velmi vyrovnaná, a tak nebylo divu, že o vítězi tohoto setu musel rozhodnout tiebreak. V něm prokázal větší zkušenosti náš tenista, který zvítězil v poměru 7:4 a poslal finálové utkání do rozhodujícího, třetího setu. 

V závěrečné sadě dokázal aktuálně 382. tenista světového žebříčku ATP brejknout svého soupeře hned v prvním gemu, čímž si vytvořil rozhodující náskok, který udržel až do konce zápasu. Michnev tak získal svůj letošní třetí turnajový triumf! Michneva navíc ještě odpoledne čekal další finálový zápas, tentokrát ve čtyřhře po boku Poláka Majchrowicze. 

A do finále debla proti páru Papík, Poljak naskočil česko-polský tým po hlavě. 

Za stavu 1:1 vybojoval Michnev s Majchrowiczem první brejk a zastavili se až za stavu 5:1, kdy si jejich soupeři uhájili konečně podání. Přesto první sadu opanovali hladce 6:2 a začal se očekávat rychlý konec. Ten nakonec nepřišel, ve druhém setu Papík s Poljakem začali lépe a i když výhodu brejku ztratili, předváděli rozhodně mnohem lepší tenis.

Michnev s Majchrowiczem v deváté hře sebrali soupeřům podání, ale nedopodávali a o osudu zápasu musel rozhodnout tiebreak. Ten česko-polský pár vyhrál hladce 7:2 a mohl začít slavit první letošní deblový triumf pro oba tenisty.

Finále dvouhry

Niels Lootsma (NED, 760.) - PETR MICHNEV (382.) (2) 6:3, 6:7 (4)

Finále čtyřhry

Majchrowicz (POL), Michnev (1) - PAPÍK, POLJAK 6:2, 7:6 (2)

Jablonecký turnaj futures den po dni:

15.10.2016 Futures v Jablonci: Michnev si zajistil postup do finále, Kellovský naopak na turnaji končí

14.10. 2016 Futures v Jablonci: Do semifinále se probojovali Michnev s Kellovským,Hernych na severu Čech dohrál

13.10.2016 Futures v Jablonci: Kolář nečekaně vypadl, Hernych se ani nerozehrál

12.10.2016 Futures v Jablonci: Hlavní soutěž má ze sebou první den, favorité přes obtíže postupují

11.10.2016  Futures v Jablonci: Vítězný Hernychův návrat, na severu Čech uspěl v kvalifikaci

10.10.2016  Futures v Jablonci: Úvodní kvalifikační dějství rozehrálo 16 českých tenistů