Světová devítka musela na operaci. Nestihne začátek nové sezony

- Jan Vojkůvka

Nizozemská tenistka Kiki Bertensová se rozhodla k razantnímu vyřešení svých problémů s achilovkou. Devátá žena žebříčku WTA se podrobila operaci, která ji má zbavit bolestí. Bertensovou čeká dlouhé zotavování, kvůli němuž bude muset vynechat začátek příští sezony a určitě nebude hrát na australských turnajích, jimiž rok 2021 začne.

Bertensovou levá Achillova šlacha trápí dlouhodobě a v září na turnaji ve Štrasburku kvůli bolestem dokonce skrečovala zápas druhého kola s Jelenou Ostapenkovou. Následně sice prošla do osmifinále Roland Garros, ale trable ji neopustily.

Nyní na svém Instagramu oznámila, že se podrobila operaci, která by jí měla pomoci. „Někteří z vás možná ví, že se už nějaký čas potýkám se zraněním achilovky,“ napsala v úterý Bertensová. „Jedinou možností, jak znovu hrát bez bolestí a být schopná odvádět stoprocentní výkony na trénincích i v zápasech, byla operace. Takže jsem ji podstoupila.“

Osmadvacetiletá Bertensová zároveň odhalila, že zotavování po chirurgickém zákroku bude delšího rázu a naruší přinejmenším začátek roku 2021. „Zmeškám začátek příští sezony, takže bohužel nebudu hrát v Austrálii. Pokusím se udělat maximum pro to, abych se vrátila silnější a co nejrychleji to půjde,“ dodala Nizozemka.

Vítězka 10 turnajů WTA si svou jubilejní desátou trofej připsala letos v únoru v ruském Petrohradu. Po přerušení sezony se jí ovšem nedařilo, na dvou exhibičních turnajích prohrála oba své zápasy a po restartu ročníku prohrála první zápasy i v Římě a již zmíněném Štrasburku.

Až na svém posledním turnaji v sezoně, pařížském Roland Garros, dokázala svou sérii porážek ukončit. Ve třetím kole vyřadila také českou tenistku Kateřinu Siniakovou. V osmifinále však prohrála s jednou ze senzací turnaje Martinou Trevisanovou.