Djokovičův ráj na zemi. U bosenské pyramidy chce postavit luxusní hotel

- Jan Vojkůvka

Světová jednička Novak Djokovič hodlá zainvestovat obří částku do výstavby luxusního hotelu. Zdroje blízké srbskému tenistovi potvrdily, že se chce pustit do vybudování luxusního hotelu ve městě Visoko v Bosně, která se proslavila zejména atypickými kopci, které připomínají pyramidy.

Bosenská pyramida u města Visoko, která je dnes pokryta vegetací a je pod ní systém tunelů, Djokoviče uhranula. A to natolik, že zde dokonce koupil pozemek. Co s ním zamýšlí? Odpověď lze nalézt v citaci, kterou zveřejnil web Essentially Sports, podle jehož zdroje chce Srb ve Visoku postavit luxusní hotel.

„Novak byl městem Visoko potěšen. Uhranut byl bosenskou pyramidou i jejími tunely, ve kterých podle něj stačí strávit pouhé dvě hodiny, aby se nahradil sedmidenní zotavovací pobyt v horách,“ uvedl zdroj blízký srbskému tenistovi.

Podle informací chce Djokovič investovat ve Visoku nemalou částku. „Budeto moderní a luxusní zařízení, ale ceny budou dostupné, aby se v něm mohl ubytovat i obyčejný bosenský občan. Například ubytování pro děti bude zcela zdarma,“ překvapil konkrétními Djokovičovými plány.

Město, které se nachází zhruba 25 kilometrů od Sarajeva, se proslavilo atypickými kopci, z nichž některé připomínají pyramidy. Zatímco někteří vědci poukazují na to, že se jedná o starodávné stavby, které časem zarostly vegetací, jiní s jejich názorem nesouhlasí a hovoří o tom, že se jedná o přírodní formace.

Není však divu, že malebná příroda Djokoviče okouzlila. „Pokud na světě existuje nějaký ráj, pak je to zde,“ řekl Djokovič na adresu oblasti okolo Visoka, kam se letos vydal už v červenci a svou návštěvu zopakoval před dvěma týdny po porážce ve finále Roland Garros. „V životě jsem navštívil několik míst, kde jsem se cítil ve všech ohledech zcela naplněn. Zde to pro mě byl jedinečný zážitek.“