Nadal exceloval na golfovém turnaji. Mezi profesionály skončil šestý

- Jan Vojkůvka

Španěl Rafael Nadal není pouze excelentní tenista, ale jak prokázal, tak rovněž více než kvalitní golfista. Na třídenním turnaji v Mallorce, na kterém startovalo 23 profesionálů a spolu s Nadalem i dalších 36 amatérů, obsadil výborné šesté místo.

Campeonato Baleares de Profesionales 2020 (mistrovství Baleár), které se konalo na Baleárských ostrovech (jejichž součástí je i Mallorca), se stalo svědkem parádního Nadalova vystoupení, který se mezi svými krajany rozhodně neztratil. Spíše naopak.

Celý třídenní turnajem s parem 216 vyhrál s 215 ranami Sebastian Garcia Grout, který o jednu ránu porazil Federica Paeze Weinbauma. Nadal za vítězem zaostal o pouhých 10 ran a pouhých pět ran mu scházelo k umístění v nejlepší trojce.

Každý den se hrálo, jako už tradičně, na 18 jamkách s celkovým parem 72 ran. Nadalův zápis činil 74, 74 a 77. Zahrál celkem osmkrát birdie (jamku dokončil s jednou ránou pod par), 32 parů a celkem čtrnáctkrát zaznamenal bogey či horší zápis.

Slavného tenistu zradily zejména jamky číslo 13 a 18. Na třináctce hned v prvním kole zaznamenal triple-bogey, tedy tři rány nad par. Ve třetím kole pak na osmnáctce potřeboval o dvě rány více oproti paru.

Čtyřiatřicetiletý Nadal, který před dvěma týdny vyhrál bez ztráty setu Roland Garros, tak opět ukázal, že je všestranným sportovcem. Je sice zřejmé, že by v konkurenci těch úplně nejlepších golfistů hrál až třetí, či dokonce čtvrté housle, ale stále se jedná o profesionálního tenistu a pokud by se golfu věnoval mnohem více...

Španěl se ale opět musí rychle přesměrovat od golfových holí zpět k tenisové raketě. Už příští týden startuje na Masters v Paříži, po kterém jej čeká Turnaj mistrů v Londýně, kde zakončí letošní sezonu.