VIDEO: Azarenková ochutnala české speciality. Jak ohodnotila smažák, svíčkovou či tyčinku Margot?

- Marek Bartošík

Jedna z největších hvězd turnaje WTA v Ostravě Viktoria Azarenková si v náročném tréninkovém a zápasovém plánu našla čas i na netenisovou aktivitu. Pořadatelský tým jí totiž k ochutnávce předložil speciality české kuchyně a také typické české sladkosti. Běloruská tenistka většinu z nich poctivě ochutnala a ohodnotila. Nejvíce jí sedla Fidorka, naopak pouze kritiku si odnesla kokosová tyčinka Margot.

Hvězdná Viktoria Azarenková, která v neděli na českém turnaji J&T Banka Ostrava Open odehrála neúspěšné finále proti krajance Aryně Sabalenkové, se do odkrývání tajů českého jídla pustila spolu se svým trenérem Dorianem Descloixem a kondičním koučem Francisem Bougym.

Jako první byl na řadě smažený sýr. Jednatřicetiletá Běloruska ho ohodnotila jako „velmi dobrý“. Na svíčkové ji nejvíce zaujal karlovarský knedlík. Poté vyzkoušela sousto masa s omáčkou. „Je to těžké jídlo,“ podotkla Azarenková. Nicméně nakonec ukázala i další české specialitě palec nahoru.

Po hlavních chodech následovaly sladkosti. Světová čtrnáctka si se zájmem prohlížela dvě varianty Fidorky, dokonce zkoušela přečíst české nápisy. K ochutnávce si vybrala zelenou Fidorku, tedy mléčnou s oříškovou náplní. „Když jsem byla malá, tak jsem podobných sladkostí jedla opravdu hodně. Tohle si nechám,“ komentovala Azarenková.

A pak to přišlo. Někdejší světová jednička se dostala ke kokosové tyčince Margot, k níž nejprve opatrně přičichla. Vzápětí kousek ochutnala, ale okamžitě zjistila, že to pro ni není na rozdíl od Fidorky to pravé. „Nene, můj bože,“ rozdýchávala specifickou chuť zmíněné kokosové tyčinky.

V závěrečném hodnocení se Azarenková vrátila ke své nejoblíbenější Fidorce. Za ni zařadila na pomyslné druhé místo oplatku Mila, třetí skončila tyčinka Kaštany. „A tohle je jasně nejhorší,“ zdůraznila poklepáním na tyčinku Margot.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

There is a time to let things happen, and a time to make things happen. ? @jimmie48tennis

Příspěvek sdílený Victoria Azarenka (@vichka35),Říj 17, 2020 v 12:55 PDT