Polský prezident se nakazil covidem. Šampionka Roland Garros skončila v karanténě

- Jan Vojkůvka

První polská grandslamová šampionka v historii, Iga Šwiateková, skončila v preventivní karanténě. Důvodem je její setkání s polským prezidentem Andrzejem Dudou, který byl pozitivně testován na covid-19. Poslední testy Šwiatekové byly negativní.

Šwiateková byla tento týden v kontaktu s polským prezidentem, když jí byl udělen Zlatý kříž za zásluhy.

„Já ani členové mého týmu nepociťujeme zatím žádné příznaky koronaviru,“ napsala polská tenistka na Twitter. Ačkoliv její poslední testy byly negativní, přesto musí desetidenní karantény.

„Pravidelně podstupujeme testování. V souladu s příslušnými postupy jsme ovšem umístěni do karantény. Testy zopakujeme za tři dny,“ ubezpečila své fanoušky na sociálních sítích.

Devatenáctiletá tenistka, jež senzačně v Paříži dokráčela k zisku grandslamového titulu, čehož dosáhla jako vůbec první Polka v historii, bude muset podle všeho v karanténě zůstat celých 10 dní. Důvodem je inkubační doba viru.

Závěr sezony polské hráčky však naštěstí tato karanténa nepostihne. Po triumfu na Roland Garros se už k žádnému turnaji v tomto roce nechystá a startovat bude až zkraje nové sezony v Austrálii.