J&T Banka Ostrava Open: Finále dvouhry bude běloruské. Krejčíková a Siniaková odstoupily

- Redakce

Během předposledního hracího dne ostravského turnaje WTA se rozhodlo o finalistkách dvouhry i čtyřhry. V prvním sobotním utkání se měly představit poslední české zástupkyně. Deblový pár Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková však kvůli nemoci Krejčíkové do semifinále nenastoupil. Semifinálové duely ve dvouhře určily, že o titul se v neděli svede běloruský souboj. Do finále totiž postoupily Viktoria Azarenková a Aryna Sabalenková.

Ostravské finále bude v režii Bělorusek
Sobotní semifinálové boje v Ostravě určily, že o titul si to rozdají dvě Bělorusky. První finalistkou se stala Viktoria Azarenková, která v duelu s Marií Sakkariovou z Řecka zvítězila 6:1, 6:3.

Sakkariová, která prohrála první čtyři hry druhého setu, se sice snažila souboj zdramatizovat a částečně stáhla svou ztrátu ziskem třech gemů v řadě, ale stále byla pozadu o jeden brejk. Běloruská favoritka nakonec vyrovnání nepřipustila a za 98 minut postoupila.

Azarenková v nedělním finále vyzve svou krajanku Arynu Sabalenkovou. Ta zajistila ryze běloruské finále v souboji s Jennifer Bradyovou, kterou porazila ve dvou setech 6:4, 6:4.

Světová dvanáctka v semifinále předvedla výborný výkon na returnu a hned třikrát prorazila své soupeřce servis. Jedinou vlastní ztrátu podání připustila za stavu 5:2 v prvním setu. Druhý set rozhodla hned zkraje, když dosáhla brejku v první hře.

Krejčíková a Siniaková do semifinále nenastoupily
České duo Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková odstoupilo z turnaje WTA v Ostravě, kde dnes mělo sehrát semifinále. Důvodem je nemoc Krejčíkové. Do finále tak bez boje postoupily Gabriela Dabrowská a Luisa Stefaniová.

Kanadsko-brazilské duo, hrající první společný turnaj, v Ostravě dosud vyzrálo bez ztráty setu jak na mladičkou dvojici Dajana Jastremská, Jelena Rybakinová, tak na velezkušený pár Bethanie Matteková-Sandsová, Barbora Strýcová.

Ve finále se Dabrowská se Stefaniovou utkají proti Aryně Sabalenkové a Elise Mertensové, které ve dvou setech porazily Kirsten Flipkensovou a Demi Schuursovou 6:3, 7:5.

„Bára se večer se necítila dobře, je velmi unavená a dnes dopoledne jsme se rozhodly, že nejlepší řešení bude, když do toho zápasu raději nenastoupíme. Je smůla, že se to takhle sešlo, ale zdraví je důležitější,“ sdělila na sobotním setkání s médii Kateřina Siniaková.

„Samozřejmě, je to velká škoda, že to takhle končí. Ta situace není nic příjemného. Stále nás testují, začala zima a do toho Bára hrála opravdu dobře a hodně zápasů. Možná se to všechno nasčítalo. Ale jinak jsme rády, že jsme na turnaji mohly hrát, bylo to skvěle zorganizované,“ dodala česká tenistka.

Semifinále dvouhry
Maria Sakkariová (GRE, 23.) – Viktoria Azarenková (BLR, 14.) [4] 1:6, 3:6
Aryna Sabalenková (BLR, 12.) [3] – Jennifer Bradyová (USA, 26.) 6:4, 6:4

Semifinále čtyřhry
Dabrowská (CAN), Stefaniová (BRA) – KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ [2] bez boje
Mertensová (BEL), Sabalenková (BLR) [1] – Flipkensová (BEL), Schuursová (NED) [4] 6:3, 7:5