J&T Banka Ostrava Open: Jsou známy semifinalistky. Sabalenková předvedla neskutečný obrat

- Redakce

Na halovém turnaji kategorie WTA Premier v Ostravě se v pátek uskutečnilo pět zápasů. Kromě čtvrtfinále debla se o postup do semifinále rozhodlo ve dvouhře, kde jsme byli svědky několika atraktivních duelů. Poté, co postoupily Sakkariová, Azarenková a Bradyová, přidala pomyslnou třešničku na dortu Sabalenková. Ze stavu 0:6 a 0:4 dokázala otočit prohraný zápas, a tak se představí mezi elitní čtyřkou.

Sabalenková předvedla neskutečný obrat
Tak tohle tu dlouho nebylo. 6:0 a 4:0 vedla Španělka Sara Sorribesová Tormová (73.) nad Běloruskou Arynou Sabalenkovou (12.). Jenže pak nastal zvrat, který nemá obdoby. Světová dvanáctka vyhrála dvanáct her v řadě a otočila čtvrtfinálové klání na svou stranu. Po setech 0:6, 6:4 a 6:0 si Sabalenková zahraje semifinále, ve kterém nastoupí proti Jennifer Bradyové. 

Bradyová udolala Kuděrmetovovou
Třísetové zápolení nabídl večerní souboj mezi Jennifer Bradyovou (26.) a Veronikou Kuděrmetovovou (47.). Tenistky na kurtu v Ostravar Aréně strávily dvě hodiny, po kterých odcházela do šaten spokojeněji Američanka. Bradyová zasypala soupeřku čtrnácti esy, i díky čemuž zvítězila 6:7(5), 6:3 a 6:1. 

„Bylo důležité, abych se soustředila pouze na svůj výkon. Podržel mě servis a jsem ráda, že se vše v dobré obrátilo," oddechla si po konci zápasu Bradyová.

Azarenková přehrála Mertensovou
Největší trhák dne. Duel Viktorie Azarenkové (14.) a Elise Mertensové (21.) sliboval velkou bitvu, místo toho ale přišlo jasné vítězství Bělorusky. Ta prohrála sice hned první hru na svém servisu, od té doby ale byla na podání stoprocentní a mohla po výsledcích 6:4 a 6:1 oslavit postup do semifinále, ve kterém ji čeká Řekyně Sakkariová. 

„Snažila jsem se na ni více tlačit, být agresivní. Dobře jsem servírovala, to bylo důležité. Proti Sakkariové to bude těžké, je skvělá hráčka," popisovala Azarenková.

První postupující do semifinále se stala Sakkariová
Řecká tenistka Maria Sakkariová (23.) porazila po hodině a čtyřiceti minutách Ons Džabúrovou (32.) z Tuniska, a to po setech 3:6, 6:3 a 6:1. Sakkariová si v zápase pomáhala svým tradičně silným servisem, přes ten první získala hned 79 % všech výměn. Nepřipsala si ani jednu dvojchybu, oproti tomu se blýskla hned sedmi esy. 

„Ze začátku to bylo těžké. Ons vás donutí hodně běhat, měnit hru. Jsem ráda, že jsem do druhého a třetího setu nastoupila v takové síle. Vítězství si moc cením," nechala se po čtvrtfinále slyšet Sakkariová. 

Čtvrtfinále dvouhry
Maria Sakkariová (GRE, 23.) – Ons Džabúrová (TUN, 32.) 3:6, 6:3, 6:1
Viktoria Azarenková (BLR, 14.) [4] – Elise Mertensová (BEL, 21.) [7] 6:4, 6:1 
Jennifer Bradyová (USA, 26.) – Veronika Kuděrmetovová (RUS, 47.) [Q] 6:7(5), 6:3, 6:1 
Sara Sorribesová Tormová (ESP, 73.) [Q] – Aryna Sabalenková (BLR, 12.) [3] 6:0, 4:6, 0:6

Čtvrtfinále čtyřhry
Flipkensová (BEL), Schuursová (NED) [4] – N. Kičenoková (UKR), Niculescuová (ROU) 6:4, 7:6(3)