Muchová po porážce v Ostravě: Za konec sezóny jsem docela ráda. Teď chci zrelaxovat

- Marek Bartošík

Osmifinále je konečnou pro Karolínu Muchovou na turnaji WTA v Ostravě. Česká tenistka ve čtvrtečním střetnutí podlehla skvěle servírující Elise Mertensové za hodinu a 23 minut 4:6 a 2:6. „Mohla jsem předvést víc, nemám z toho dobrý pocit,“ netajila po svém posledním utkání v sezóně Muchová.

Pět brejkbolů v prvních dvou hrách na returnu, z toho v té první hned čtyři měla Karolína Muchová proti Elise Mertensové. Česká tenistka však ani jednu šanci nevyužila a k další už se ve svižném klání nedostala. Belgičanka si posléze připsala klíčový brejk v desáté hře, na který navázala dominancí ve druhém setu.

„Důležitý byl určitě začátek, mohla jsem mít rychlý brejk. Měla jsem to prakticky na raketě, ale nedohrála jsem to. Pak už výborně servírovala,“ komentovala Muchová, jíž se na rozdíl od duelu prvního kola nepovedlo „chytit slinu“.

„Jsem z toho taková skleslá, mohla jsem předvést víc. Na druhou stranu jsem za konec sezóny docela ráda. Bude nějaké volno, takže se snad budu moci připravit líp. Snad bude další rok trochu normálnější,“ přeje si světová osmadvacítka.

Nejlepším letošním výsledkem čtyřiadvacetileté Češky je bezesporu osmifinále na US Open, v němž potrápila pozdější finalistku Viktorii Azarenkovou. „Jela jsem tam nejlíp připravená, i když mi chyběly nahrané zápasy. První set proti Azarenkové byl můj nejlepší v roce,“ zmínila Muchová.

Wimbledonská čtvrtfinalistka nyní plánuje dva týdny bez tenisu, než se naplno pustí do přípravy na ročník 2021. Nejraději by odletěla do klidných destinací, pandemie koronaviru ale může podobné přání zhatit.

„Chtěla bych z toho stereotypu v hale a tak odjet, vypnout hlavu a zrelaxovat. Zatím ale nevím kam,“ přiznala.

A co bude po dvoutýdenním odpočinku pilovat na dosud vzdálenou sezónu 2021? „Je tam toho poměrně dost. Chtěla bych na tom být lépe nejen tenisově, ale i fyzicky a mentálně,“ doplnila členka elitní třicítky.

J&T Banka Ostrava Open 2020 (ženy, CZE, 528 500 USD, tvrdý povrch – hala)
2. kolo dvouhry
KAROLÍNA MUCHOVÁ (28.) – Elise Mertensová (BEL, 21.) 4:6, 2:6