J&T Banka Ostrava Open: V českém derby zvítězily Siniaková s Krejčíkovou

- Redakce

Třetí hrací den halového podniku WTA Premier s názvem J&T Banka Ostrava Open má dnes na programu nejen zbylá střetnutí úvodního kola, ale i první osmifinále. V jednom takovém se spolu na centrálním dvorci utkaly Barbora Krejčíková s čtvrtou nasazenou Viktorii Azarenkovou, ve kterém Běloruska zvítězila po setech 2:6, 6:2 a 6:1. Představilo se také několik Češek ve čtyřhře. Postup slaví Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková, naopak v Ostravě končí dvojice Srýcová, Matteková-Sandsová a Voráčová, Listerová.

Azarenková byla nad síly Krejčíkové
Barbora Krejčíková (85.) končí v osmifinále. Proti Bělorusce Azarenkové (14.) sice uhrála první sadu v poměru 6:2, zbylé dva sety ale měla výše postavená tenistka jasně ve své režii a získala je po výsledcích 6:2 a 6:1. 

V prvním setu Krejčíková potvrzovala, že disponuje životní formou. Byla lepší hráčkou, čehož využila už ve třetím gemu, kdy vzala soupeřce servis. Tato situace se zopakovala o pár her později, načež si brněnská rodačka na svém servisu uhrála úvodní sadu. 

Rozhodujícím faktorem utkání byla druhá sada, ve které Češka nevyužila hned osm brejkbolů. Oproti tomu soupeřce stačily jen dva k tomu, aby set získala na svou stranu.

Závěrečné dějství už uhrála Azarenková bez větších komplikací. Za dvě hodiny a patnáct minut vyprovodila Krejčíkovou z kurtu a může se těšit na čtvrtfinále, ve kterém vyzve lepší hráčku ze dvojice Muchová, Mertensová. 

„Při těch brejkbolech jsem ani neudělala nic špatně, prohrála jsem je celkem smolně. Viktoria ukázala, že je světová hráčka a důležité momenty si pohlídala," nechala se po zápase slyšet česká tenistka. 

České derby ovládly Krejčíková se Siniakovou 
První kolo deblové soutěže opanovaly Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou. Proti česko-švédské dvojici Voráčová, Listerová zvítězily po setech 6:4 a 6:0. 

Nicméně české duo nezačalo nejlépe. V první sadě prohrávalo 0:3. Začátek nám moc nevyšel, dlouho jsme spolu s Katkou nehrály. Chvíli nám trvalo, než jsme se do toho dostaly," odůvodnila Krejčíková po zápase slabší start. Následně Siniaková s Krejčíkovou zkvalitnily servis a dokázaly srovnat. Klíčový moment nastal za stavu 5:4, kdy si Češky na podání soupeřek utvořily tři mečboly, načež ten poslední z nich proměnily. 

Druhý set už měly semifinalistky letošního French Open ve své režii. Voráčové s Listerovou nadělily kanára, ve čtvrtfinále ostravského turnaje tak narazí na švýcarsko-polské duo Teichmannová, Linettová. 

Strýcová ve čtyřhře končí
Barbora Strýcová společně s Američankou Mattekovou-Sandsovou nezvládly čtvrtfinálový duel ostravského turnaje, když prohrály po setech 4:6 a 6:7(4) proti dvojici Dabrowská, Stefaniová.

Česko-americké duo může mrzet hlavně druhý set, ve kterém si Strýcová s Mattekovou-Sandsovou vypracovaly hned čtyři brejkboly, přičemž využily jen jeden jediný.

1. kolo dvouhry
Amanda Anisimovová (USA, 30.) – Elise Mertensová (BEL, 21.) 2:6, 3:6
Jelena Ostapenková (LAT, 44.) – Petra Martičová (CRO, 18.) 6:3, 6:1 

Osmifinále dvouhry
Viktoria Azarenková (BLR, 14.) – BARBORA KREJČÍKOVÁ (85.) 2:6, 6:2, 6:1 
Elina Svitolinová (UKR, 5.) – Maria Sakkariová (GRE, 23.) 3:6, 3:6 
Anett Kontaveitová (EST, 22.) – Sara Sorribesová Tormová (ESP, 73.) 1:6, 4:6 

1. kolo čtyřhry
Listerová (SWE), VORÁČOVÁ – KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ 4:6, 0:6 

Čtvrtfinále čtyřhry
Dabrowská (CAN), Stefaniová (BRA) – Matteková-Sandsová (USA), STRÝCOVÁ 6:4, 7:6(4)