Futures v Jablonci: Michnev si zajistil postup do finále, Kellovský naopak na turnaji končí

- Jan Havlovic

Jablonecký halový turnaj kategorie Futures dospěl již do své semifinálové fáze, která bude v průběhu soboty k vidění jak ve dvouhře, tak i ve čtyřhře. O finalistech dvouhry je již rozhodnuto! O turnajový vavřín si to v neděli rozdá Petr Michnev s Nielsem Lootsmou, který přemohl Dominika Kellovského.

Utkání můžete sledovat živě na těchto odkazech: Kurt 1 Kurt 2 Kurt 3

Petr Michnev je po vypadnutí Zdeňka Koláře, nasazené jedničky, největším favoritem na zisk turnajového vavřínu. Druhý nasazený hráč vstupoval do sobotního semifinálového souboje s Rakušanem Pichlerem v pozici favorita, kterou také začal potvrzovat hned na začátku zápasu. Michnev dokázal sebrat svému soupeři ve čtvrté hře servis, což se ukázalo jako rozhodující a rodák z Ostravy dotáhl první sadu do vítězného konce.

Druhá sada nabídla vyrovnanější průběh, avšak náš tenista dokázal zúročit své zkušenosti a v rozhodujících okamžicích si počínal lépe, než dvacetiletý Pichler. Vítěz turnaje v rakouském Pörtschachu a Slovenské Ľupče prolomil podání svého soupeře v šesté gemu a zápas zvládl dovést do vítězného konce. 

Českého finále se však v Jablonci nedočkáme. Dominik Kellovský srdnatě bojoval s Nielsem Lootsmou z Nizozemska, avšak na postup do finále to nakonec nestačilo. První sada dospěla do dramatického tiebreaku, ve kterém se oba hráči přetahovali doslova o každý bod. V závěru udržel chladnější nervy Lootsma, který se po vítězství 10:8 ujal vedení v zápase. 

Nizozemský tenista navíc vstoupil velmi dobře i do druhého setu, když hned na začátku sebral Kellovskému podání a vytvořil si rozhodující náskok. Dvacetiletý český tenista si totiž nedokázal vzít ztracené podání zpět, a tak jeho cesta turnaje skončila v semifinále. 

Odpoledne se Petr Michnev vrátil na kurt po boku Poláka Majchrowicze a společně nedali příliš šancí českému páru Bolardt, Vachtl, které porazili 6:2, 6:1.

Ve finále se Michnev potká s další českou dvojicí. Pár Tomáš Papík a David Poljak udolali v třísetové bitvě dvojici Lootsma, Negritu po výhře 10:8 v supertiebreaku.

Semifinále dvouhry

David Pichler (AUT, 654.) (8) - PETR MICHNEV (382.) (2) 2:6, 3:6
Niels Lootsma (NED, 760.) - DOMINIK KELLOVSKÝ (574.) (5) 7:6 (8), 6:4

Semifinále čtyřhry

Majchrowicz (POL), MICHNEV - BOLARDT, VACHTL 6:2, 6:1
Lootsma, Negritu (NED/GER) (4) - PAPÍK, POLJAK 7:5, 6:7 (2), 8:10

Jablonecký turnaj futures den po dni:

14.10. 2016 Futures v Jablonci: Do semifinále se probojovali Michnev s Kellovským,Hernych na severu Čech dohrál

13.10.2016 Futures v Jablonci: Kolář nečekaně vypadl, Hernych se ani nerozehrál

12.10.2016 Futures v Jablonci: Hlavní soutěž má ze sebou první den, favorité přes obtíže postupují

11.10.2016  Futures v Jablonci: Vítězný Hernychův návrat, na severu Čech uspěl v kvalifikaci

10.10.2016  Futures v Jablonci: Úvodní kvalifikační dějství rozehrálo 16 českých tenistů