Šlo to docela rychle, usmívala se Muchová po destrukci soupeřky. Čím ji motivuje manažer?

- Jan Vojkůvka

To byla jízda! Karolína Muchová za pouhých 58 minut prosvištěla do druhého kola J&T Banka Ostrava Open, když Číňance Šuaj Čang povolila jen dva gemy a drtivě vyhrála 6:1, 6:1. „Šlo to docela rychle,“ usmívala se po utkání česká tenistka, jež je na turnaji motivována i manažerem Tomášem Peterou.

Klíčový pro vývoj prvního setu byl podle Muchové už první gem. „Dlouho jsme se o něj tahaly,“ uvedla Češka, která nakonec proměnila čtvrtý brejkbol a ujala se vedení. „Pak jsem chytla takovou slinu, hrála jsem furt solidně. Ona mi pomohla pár chybami, k ničemu jsem ji moc nepustila. Jsem ráda, že to šlo tak rychle celou dobu.“

Muchová si po hladce vyhraném prvním setu musela dát také velký pozor na to, aby neusnula na vavřínech. To se ale nestalo a pokračovala ve své krasojízdě dál. „Někdy, když je to až tak rychlé, lehce se to dá ztratit. Jsem ráda, že jsem to držela celou dobu,“ ulevilo se jí.

Byť hrála před prázdnými tribunami, přesto ji dopředu hnalo i vědomí, že se nachází v domácím prostředí. „Samozřejmě chci tady zahrát dobře. To sice na každém turnaji, ale tady jsem doma. Určitě se budu snažit dál hrát těch mých 100 procent,“ pravila Muchová.

V honbě za úspěchem motivuje českou hráčku i její manažer Tomáš Petera, jehož Perinvest Group pořádá J&T Banka Ostrava Open. „Vždycky máme nějaké sázky, nějaká motivace je i tady. Ale neprozradím, o co jde,“ smála se 28. žena žebříčku WTA.

Turnaj v Ostravě je pro Muchovou, jako pro mnoho jiných, posledním představením v této sezoně. „Sezona je prostě jiná, úplně jiná. Jelikož je to můj poslední turnaj, snažím se z toho dostat co nejvíc,“ nakousla Češka své rozpoložení. „Je to těžko popsatelné. Sezona byla pro mě docela těžká. Chvíli trénink, chvíli pauza, pak se něco hraje, pak ne, pak se čeká, jestli se bude hrát... Popravdě, jsem trochu unavená, i když jsem toho moc neodehrála.“

Příliš času na odpočinek ale mít nebude. Po krátké dovolené se bude muset začít připravovat na sezonu novou, která pro ni nejspíš začne velmi brzy přesunem do Austrálie. „Vypadá to, že se poletí před Vánocemi,“ smutnila Muchová. „To je pro nás hráče většinou trochu smutné, bývá to čas strávený s rodinou.“

„Pro mě to tak je, jsem doma s našima, bráchou, každý rok opakujeme stejné zvyky. Je to hezky strávený čas. Vypadá to ale, že se to letos nepovede,“ pokračovala. „Ale snad by nemusela být bublina, jen 14 dnů karanténa, ve které se budeme moci připravovat, ne být zavření. Budeme v teple. a pokud bychom mohli jít kamkoliv do kavárny, nebylo by to tak špatné,“ snažila se hledat pozitiva.

Sympatickou Češku nyní čeká den volna. Ve středu se alespoň půjde podívat na svou nadcházející soupeřku, kterou bude vítězka duelu mezi Amandou Anisimovou a Elise Mertensovou. „Budu se dívat na jejich zápas. Sice je znám, ale kouknu se, jak teď hrají. Zítra se snad dobře vyspím a čeká mě jeden trénink a regenerace,“ dodala.