Azarenková? Mám obrovskou radost, že s takovými holkami můžu hrát, říká Krejčíková

- Marek Bartošík

Barbora Krejčíková má na ostravském turnaji kategorie WTA Premier na kontě už tři vítězství. Po suverénní cestě kvalifikací, v níž ztratila pouze osm gemů, ji v prvním kole hlavní soutěže nezastavila ani krajanka Tereza Martincová. Čtyřiadvacetiletá Krejčíková jí povolila všehovšudy šest her a zajistila si osmifinálový souboj proti Victorii Azarenkové. „Bude to proti ní určitě těžké. Je to jedna z nejlepších hráček, co tady teď je,“ uvědomuje si Krejčíková.

6:3, 6:0, 6:3, 6:2, 7:5 a 6:1. To jsou dosavadní výsledky setů Barbory Krejčíkové na J&T Banka Ostrava Open. Poslední dva zmíněné zápisy přidala v českém derby proti Tereze Martincové, s níž se utkala v úvodním kole hlavní soutěže.

„Zápas to byl těžký, hodně jsme se tahaly. Bylo dobře, že jsem pořád vedla, i když jsem měla momenty, kdy se mi úplně nedařilo. Zlomový byl první set, kdy jsem v koncovce odvrátila brejkbol. Ve druhém setu jsem hned odskočila,“ vrátila se ke své třetí ostravské výhře Krejčíková.

Nová členka elitní stovky žebříčku si zajistila opětovné vylepšení kariérního maxima (tím je po osmifinále na Roland Garros 85. místo). V aktuálním živém žebříčku, kam se počítají i výsledky z právě konaného turnaje, jí totiž patří 76. příčka.

Díky posunu mezi širší světovou špičku má zajištěnu účast na řadě akcí WTA, kde může měřit síly s největšími hvězdami bílého sportu. V osmifinále Ostrava Open ji čeká dvojnásobná vítězka Australian Open Victoria Azarenková. Běloruska mimochodem na zářijovém US Open dokráčela až do finále.

„Mám obrovskou radost, že s takovými holkami můžu hrát. Jedině tak se můžu zlepšovat, jinak by to asi nešlo. Je to odměna za mé výkony. Snad se mi bude dařit i dál,“ poznamenala Krejčíková, která o kvalitách běloruské tenistky dobře ví.

„Bude to proti ní určitě těžké. Je to jedna z nejlepších hráček, co tady teď je. Má za sebou plno grandslamů, plno vyhraných turnajů. Tvrdý povrch jí navíc sedí víc než třeba antuka. Pro mě to bude další dobrý zápas s top hráčkou. Těším se na to,“ doplnila česká reprezentantka.

J&T Banka Ostrava Open 2020 (ženy, CZE, 528 500 USD, tvrdý povrch – hala)
1. kolo dvouhry
BARBORA KREJČÍKOVÁ (85.) [Q] – TEREZA MARTINCOVÁ (121.) [Q] 7:5, 6:1