Krejčíková těží z životní formy. Do konce roku si to chci užívat, říká po dalším úspěchu

- Marek Bartošík, Jan Vojkůvka

Čtyřiadvacetiletá Barbora Krejčíková potvrzuje i v Ostravě, že se aktuálně nachází v životní formě. Osmifinalistka nedávného Roland Garros zvládla kvalifikaci českého turnaje WTA Premier ve velkém stylu a po sobotní hladké výhře nad Slovinkou Kajou Juvanovou si i v neděli připsala suverénní vítězství. Jil Teichmannovou přejela za 63 minut 6:3, 6:2 a prošla do hlavní soutěže.

Do utkání česká hráčka sice nevstoupila ideálně a zkraje duelu čelila nepříjemnému skóre 1:3. Pak se ale v rámci prvního setu nakopla k velkému obratu, získala pět her v řadě a Švýcarku k ničemu nepustila.

„Se zápasem jsem určitě velice spokojená. I když jsem nezačala dobře, byla jsem v klidu. Čím déle jsme hrály, tím byl můj výkon lepší. Soupeřka neměla nic, čím by mě překvapila,“ sdělila Krejčíková.

Češka dominovala zejména na podání. Od ztráty servisu ve čtvrté hře prvního setu předvedla v dalších šesti hrách precizní práci a soupeřce na returnu povolila pouhé tři fiftýny.

„To ani nevím, že to podání bylo tak dobré,“ překvapily Krejčíkovou statistiky. „Věděla jsem, že to bude těžké, že mi to nenechá zadarmo, takže jsem musela hrát hlavně já. Jsem ráda, že se mi to tak podařilo a že jsem tak dobře zahrála.“

Jak Krejčíková zmínila hned v úvodu tiskové konference, ani nepříznivý vývoj začátku zápasu ji nevyvedl z míry. Klid, který zachovala, byl klíčový. „Celkově jsem už více v klidu, protože přeci jen jsem pokořila milník, který jsem chtěla a řekla jsem si, že minimálně do konce roku si to budu užívat,“ usmívala se čerstvá členka elitní světové stovky.

„Stovka byla něco, čeho jsem chtěla strašně moc dosáhnout. V určitých momentech, kdy jsem byla blízko, mě to i brzdilo. Teď tam jsem, splnila jsem si jeden z dětských snů a teď se mi hraje uvolněněji. Už nejsem taková zaťatá kvůli pokoření stovky,“ vyprávěla spokojeně.

V celé kvalifikaci prokázala, že si do Ostravy dovezla svou životní formu z Paříže. Ztratila pouhých osm gemů, do hlavní soutěže prosvištěla bez ztráty setu za pouhých 136 minut na kurtu. „Hodně mi pomohlo, že jsem byla nasazená a také první zápas mi dodal spoustu sebevědomí,“ podotkla ke své suverénní jízdě kvalifikačními boji.

Po osmifinále dvouhry a semifinále čtyřhry na Roland Garros ji také těší, že nepociťuje žádné oslabení a zdraví drží. „Musím zaklepat, že se cítím fyzicky dobře. Doufám, že to tak bude pokračovat, protože je konec sezony a tělo je zvyklé, že se v tomto období končí. Zbývá už jen pár turnajů,“ dodala.

V hlavní soutěži se Krejčíková střetne s další úspěšnou českou kvalifikantkou Terezou Martincovou.

J&T Banka Ostrava Open 2020 (ženy, CZE, 528 500 USD, tvrdý povrch – hala)
Finále kvalifikace
Jil Teichmannová (SUI, 58.) – BARBORA KREJČÍKOVÁ (85.) 3:6, 2:6