J&T Banka Ostrava Open: Čtyřhru si zahraje sedm Češek. Muchová spojí síly s hvězdou

- Marek Bartošík

Na ostravském turnaji kategorie WTA Premier už je znám i los čtyřhry. Nasazenými jedničkami jsou vítězky loňského US Open Elise Mertensová a Aryna Sabalenková. Na pozici turnajových dvojek se nachází české duo Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková. Do čtyřhry s různými zahraničními parťačkami zasáhnou i Karolína Muchová, Barbora Strýcová, Lucie Hradecká, Renata Voráčová a Jesika Malečková.

Ostřílené české duo Krejčíková, Siniaková a s nimi dalších pět českých tenistek si zahrají čtyřhru na prestižní akci kategorie WTA Premier v Ostravě. Ze šestnácti dvojic v pavouku tak má hned šest alespoň částečné domácí zastoupení.

Druhé nasazené Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou, které si na nedávném Roland Garros připsaly semifinálovou účast, zahájí turnaj proti švédsko-české dvojici Cornelia Listerová, Renata Voráčová.

Turnajové trojky Bethanie Matteková-Sandsová a Barbora Strýcová v prvním kole nastoupí proti ukrajinsko-čínskému páru Ljudmila Kičenoková, Šuaj Čang.

Jesika Malečková obdržela společně se Chantal Škamlovou divokou kartu. Na česko-slovenskou dvojici čeká v úvodním zápase velká výzva v podobě nejvýše nasazeného týmu Elise Mertensová, Aryna Sabalenková.

Lucie Hradecká nastoupí po boku své stálé slovinské parťačky Andreji Klepačové, utkají se s turnajovými čtyřkami Kirsten Flipkensovou a Demi Schuursovou.

Na čtyřhru je jistě natěšená Karolína Muchová, která spojí síly s někdejší světovou jedničkou Victorií Azarenkovou. Právě tyhle dvě obstaraly jednu z nejlepších bitev letošního US Open. V těsném osmifinále nakonec zvítězila Azarenková, jež posléze postoupila až do finále.

Kompletní los naleznete zde.

ČTYŘHRA Také poslední soutěž již zná svůj los. Prvním nasazeným párem budou bývalé grandslamové šampionky Elise...

Zveřejnil(a) J&T Banka Ostrava Open 2020 dne Neděle 18. října 2020