Předvádím jedny z nejlepších výkonů v kariéře, libuje si Krejčíková

- Michal Hladký

Barbora Krejčíková porazila v prvním kole ostravské kvalifikace Slovinku Juvanovou po setech 6:3 a 6:0. O postup do hlavní soutěže J&T Banka Ostrava Open se utká se Švýcarkou Teichmannovou. Ještě před pár měsíci by byla brněnská rodačka v roli outsidera, to se ale postupně mění. „Myslím si, že předvádím jedny ze svých nejlepších výkonů v kariéře,“ vyhlíží další zápas Krejčíková.

V první setu jste prohrávala 1:3. Od toho momentu jste všechny gemy vyhrála. Co se změnilo?
Myslím si, že i když se mi ze začátku nezadařilo, tak jsem hrála dobře. Akorát se mi to blbě sešlo. Zlomový moment byl, když jsem ji brejkla na 2:3. To mě uklidnilo, následně jsem si podržela servis a znova jí vzala podání. Já se zvedla, soupeřka naopak šla se svým výkonem dolů.  

Hrála jste na antuce od samého začátku léta. Jak těžké pro vás bylo se adaptovat na tvrdý povrch?
Bylo to těžké. Hlavně divné, ještě v pátek jsem hrála semifinále debla v Paříži. V Česku k tomu zavedli nouzový stav, nedalo se tedy moc trénovat. Ve středu jsem přijela do Ostravy na testy, od čtvrtečního večera jsem pak mohla hrát. Jsem ráda, že to dopadlo tak, jak to dopadlo.

Momentálně jste v žebříčku WTA na svém kariérním maximu (85. místo). Cítíte, že hrajete nejlepší tenis v životě?
Určitě. Už v Paříži se to rozjelo, dnes jsem taktéž hrála velice dobře. Myslím si, že předvádím jedny ze svých nejlepších výkonů v kariéře.

Jak si zatím užíváte turnaj v Ostravě? Jeden z největších, co tu kdy byl.
Moc se mi tu líbí. Vyhovuje mi, že je tu hotel hned u kurtů. Ostravar Arénu znám, protože jsem tu měla svou premiéru ve Fed Cupu. Navíc jsem tu hodně trénovala vloni, když jsem měla v Ostravě trenéra. Cítím se tu jako doma, je tu přátelská, rodinná atmosféra. Je vždy super hrát v České republice.   

Co říkáte na povrch?
Zdá se mi v pohodě. Přijde mi, že je takový pomalejší. Nevím, jak to vidí ostatní hráčky. Netuším, jaké to je v Ostravar Aréně, hrála jsem zatím jen na tréninkových kurtech a v atletické hale. Jediné, co je takové horší, je to, že se míče hrozně rychle ohrají a jsou z toho takové velké chlupaté koule. Evidentně mi to ale dnes nevadilo, i s těmi opotřebovanými míčky jsem hrála dobře.

Ostravar Aréna, místo monumentálních bitev českého fedcupového týmu. Jaké to bude hrát zde bez diváků?
Těžké. Už se tak ale hraje delší dobu. Je to smutné, nicméně na můj výkon to nemá vliv. Na druhou stranu je příjemné, když vás fanoušci ženou. Kvůli momentální situaci ve světě je ale důležité, aby se všichni zbytečně nevystavovali nebezpečí. Bublina funguje dobře, tak doufám, že to tak vydrží do konce příštího týdne.

Je v něčem odlišná „bublina“ v Ostravě a ta, která byla v Paříži?
Myslím si, že je skoro stejná. Jediné, co mi přijde lepší než v Paříži, je to, že tu můžeme otevřít na hotelu okno. To jsme na French Open nemohli.

Co jste si říkala, když vyšlo najevo, že Markéta Vondroušová se nakazila COVIDem-19?
Hlavně jí přeji, ať je co nejdříve zdravá a vrátí se zpátky. Nebudu říkat, že se nebojím. Ani ne tak o sebe, ale spíše o svou rodinu – rodiče a sourozence. Abych jim něco nedovezla. Snažím se dodržovat opatření, dávat si na sebe pozor a doufat, že to tak mají i ostatní. Snad tato těžká doba bude brzy za námi a budeme všichni moct normálně žít.

J&T Banka Ostrava Open (528 500 USD, hala)
1. kolo kvalifikace
Kaja Juvanová (SLO, 101.) – BARBORA KREJČÍKOVÁ (85.) 3:6, 0:6