J&T Banka Ostrava Open: Je znám los hlavní soutěže! Na jaké soupeřky se mohou Češky těšit?

- Michal Hladký

V sobotních odpoledních hodinách byl rozlosován pavouk hlavní soutěže na ostravském halovém turnaji kategorie WTA Premier. Los se týkal taktéž pěti českých tenistek v čele s Karolínou Plíškovou, druhou nasazenou hráčkou.

Nejtěžší los obdržela pro své první kolo Kristýna Plíšková (68.). Češka se bude snažit zúročit svou divokou kartu proti Marii Sakkariové (23.), a pokud uspěje, tak se může těšit na nasazenou jedničku Elinu Svitolinovou (5.).

Plíškovou může alespoň těšit fakt, že Řekyni Sakkariovou nedávnou porazila 2:0 na sety. Stalo se tak v Palermu, v srpnu se ale hrálo na antuce.

Druhá Česka s divokou kartou, Kateřina Siniaková, si zahraje první kolo proti některé z kvalifikantek. Jestli postoupí, střetne se s třetí nasazenou Arynou Sabalenkovou (12.).

Barbora Strýcová (37.) se může těšit na Ons Jabeurovou (32.). Tenistky se spolu střetly před třemi lety v čínském Wu-chanu, kde na tvrdém povrchu zvítězila česká reprezentantka ve dvou setech.

Karolínu Muchovou (28.) čeká Číňanka Čang Šuaj (35.). Pro tenistky se bude jednat o první vzájemně měření sil.

Karolína Plíšková (6.) je na turnaji druhou nasazenou, v prvním kole proto disponuje volným losem. V další fázi turnaje narazí na vítězku klání mezi Chorvatkou Vekičovou (31.) a jednou z kvalifikantek.