WTA

J&T Banka Ostrava Open: Kvalifikace rozlosována! Na koho narazí Češky?

- Radek Štohl

O hlavní soutěž J&T Banka Ostrava Open 2020 zabojují tři domácí tenistky. Nejvýše postavenou Češkou je Marie Bouzková, která se utká s Katarinou Zavackou. Dvanáctou nasazenou tenistkou kvalifikace je Barbora Krejčíková, Tereza Martincová startující na divokou kartu bude čelit Bernardě Peraové.

Kvalifikace se měla zúčastnit také Barbora Strýcová, která se však do hlavní soutěže dostala na úkor Markéty Vondroušové. Další Češky si musí svoji účast vybojovat v kvalifikaci.

Vůbec poprvé od loňského dubnového turnaje v Praze se na domácím území představí Marie Bouzková, jež bude plnit roli favoritky proti Ukrajnce Katarině Zavacké, tedy bývalé třinácté juniorce světa. Pro Bouzkovou se bude jednat o šestý turnaj po pauze zapříčiněné koronavirem.

Další Češkou v osudí je Barbora Krejčíková. Překvapivá osmifinalistka dvouhry nedávného French Open se po závěrečném grandslamu letošního ročníku poprvé v kariéře probojovala do TOP 100. Soupeřkou jí bude Kaja Juvanová, devatenáctiletá tenistka ve Francii vyřadila Angelique Kerberovou.

O překvapení se pokusí Tereza Martincová. Semifinalistka turnaje v Istanbulu vyzve Američanku Bernardu Peraovou. Se šestou nasazenou se potkala dvakrát, v obou případech prohrála. První vzájemný zápas se však datuje k roku 2012.