ATP

Medveděv neunesl porážku! Rus prožívá špatné období

- Radek Štohl

Šestý hráč žebříčku dvouhry se trápí. A to výrazně. V posledních pěti zápasech utrpěl Daniil Medveděv čtyři porážky, naposledy prohrál ve druhém kole Petrohradu s americkým bombarďákem Reillym Opelkou. Domácí neúspěch už pro ruského tenistu znamenal příliš…

Daniil Medveděv loni zažil fantastickou druhou část sezony. Mezi Washingtonem a Šanghají odehrál šest turnajů, přičemž utrpěl jen tři finálové porážky – z toho jednou ve finále US Open.

V letošním ročníku to však ze strany 24letého tenisty není to pravé ořechové. Na ATP Cupu sice prohrál jen s Novakem Djokovičem, vzápětí ale vypadl v osmifinále Australian Open se Stanem Wawrinkou, před pauzou zapříčiněnou opatřeními proti koronaviru prohrál dva ze tří zápasů.

Po návratu na okruh postoupil do čtvrtfinále „Cincinnati“ (přesunutého do New Yorku) a semifinále US Open, v Hamburku a na French Open ale padl v úvodním zápase. Na domácím turnaji v Petrohradu sice otočil zápas s Richardem Gasquetem, vzápětí ale neudržel vedení s Reillym Opelkou, se kterým prohrál 6:2, 5:7, 4:6.

Bývalý čtvrtý hráč žebříčku dvouhry po konci zápasu neunesl nervy na pochodu a poté, co u sítě pozdravil soupeře, rozmlátil raketu o zem. Nutno dodat, že se nejednalo o první výstřelek ruského tenisty.