Na shledanou v roce 2021. Nejvíc se těším na Wimbledon, má jasno Kvitová

- Marek Bartošík

Kdo by si byl na začátku roku pomyslel, že Roland Garros (a navíc v říjnu) bude posledním turnajem Petry Kvitové v sezóně. Právě to je ale realita podivného ročníku 2020. Česká reprezentantka se po pařížském semifinále kvůli únavě a drobným bolístkám odhlásila z nadcházejícího turnaje WTA v Ostravě. „Je mi to líto, ale musím dbát na své zdraví, to je momentálně nejdůležitější,“ řekla Kvitová.

Petra Kvitová se po náročné misi na Roland Garros, kde se probojovala až do semifinále, rozhodla neriskovat. Světová osmička se tak kvůli celkové únavě a několika drobným bolístkám nepředstaví na nadcházející prestižní akci WTA v Ostravě, kde měla patřit k největším hvězdám.

„Není to o specifickém problému, ale o obecném vyčerpání těla a miniaturních zraněních. Už při French Open mě něco pobolívalo. Nevím, jestli by tělo vydrželo plný zápřah na tvrdém povrchu,“ vysvětlila česká tenistka, jejíž sen o triumfu na antukovém grandslamu překazila Američanka Sofia Keninová.

„Semifinále beru pozitivně, byl to skvělý úspěch. Z porážky jsem nebyla ani nějak extra smutná. Víc mě mrzelo US Open, kde jsem prohrála ze čtyř mečbolů,“ zavzpomínala na nešťastné osmifinále proti Shelby Rogersové.

Grandslamovou sezónu tak Kvitová, jež si připsala ještě čtvrtfinále na Australian Open, končí s velmi dobrou bilancí dvanácti vítězství a tří porážek (více triumfů na turnajích velké čtyřky nasbírala pouze v letech 2011 a 2012). A to se letos nekonal její nejmilejší Wimbledon.

„Je to skvělý. Jsem ráda, že jsem se na grandslamech dokázala hlavně mentálně takhle zlepšit,“ těší českou lvici, která už vyhlíží Wimbledon 2021.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Missing this ? #wimbledonrecreated

Příspěvek sdílený Petra Kvitova (@petra.kvitova),Čen 29, 2020 v 4:48 PDT

Ještě před ním ji ale čeká příprava na novou sezónu a pak snad rozumný počet turnajů. „S plánováním je to teď hodně na štíru. Bude to nejspíš ze dne na den. Pokud to půjde, ráda odletím do Dubaje a udělám tam přípravu. Zatím se to vždy vyplatilo, počasí je tam stabilní,“ nastínila Kvitová.

Nad nejbližší budoucností skutečně visí pořádný otazník. Sezóna 2021 by měla začít tradičními australskými turnaji. Není však vůbec jisté, které se nakonec uskuteční a jaké vlastně budou podmínky pro účastníky.

Jednou z vícero variant je dokonce dvoutýdenní karanténa, což by i pro Kvitovou znamenalo nutnost odletu k protinožcům už před Vánocemi. Podmínky u australské vlády aktuálně vyjednává šéf tamního tenisového svazu Craig Tiley.

„Vím, že Craig toho dělá spoustu. Do Austrálie se těším. Nicméně samozřejmě uvítám, když budu moct být na Vánoce s rodiči,“ přeje si Kvitová.