Karolína Plíšková: Kdyby se nehrálo v Česku, sezónu bych ukončila

- Marek Bartošík

Kalendář WTA na rozdíl od mužské varianty ATP po zbytek sezóny 2020 víceméně zeje prázdnotou. Výjimky jsou pouze dvě – kromě turnaje základní kategorie WTA International v Linci je to prestižnější podnik WTA Premier v Ostravě, kde bude nasazenou jedničkou Karolína Plíšková. Čtvrtá hráčka žebříčku potvrdila účast v příspěvku na svém Facebooku.

Karolína Plíšková nebude chybět na ostravském turnaji WTA, který začíná kvalifikací už v sobotu 17. října. Osmadvacetiletá česká tenistka to oznámila na svém facebookovém účtu s poznámkou, že to bude její poslední start v letošní zredukované sezóně.

„Kdyby se nehrálo v Ostravě, sezónu bych ukončila úplně, ale chci se aspoň takhle rozloučit a poděkovat českým fanouškům za podporu v téhle složité době,“ uvedla vítězka lednového turnaje v Brisbane.

„Štve mě, že u toho nebudete moct být osobně, ale věřím, že si najdete čas alespoň u televize,“ poznamenala k přísným, avšak potřebným opatřením organizátorů.

Aktuální světová čtyřka před J&T Banka Ostrava Open ladí formu ve španělské Malaze. „Máme tu výborné podmínky pro trénink, přes den je nějakých 25 stupňů a na kurtech tu jsme skoro sami,“ těší Plíškovou, jejíž přání do následujících týdnů a měsíců je jasné.

„Věřím, že si brzo budeme zase užívat radost z normálního života bez omezení,“ doplnila.