Já to snad budu otáčet! Millmana v Německu zaskočil vysoký účet za praní

- Marek Bartošík

Tenisté během turnajů řeší nejen forhendy, bekhendy, podání a voleje, ale i problémy každodenního života. Některé propocené svršky nejsou jednorázové, je tedy nutné je připravit na opětovné použití. V hotelech k tomu samozřejmě existuje služba. Nejednou je však placená, což poznala i peněženka australského tenisty Johna Millmana.

Když už tenistu na turnaji ATP něco nepříjemně překvapí, pak to můžou být soupeři, specifika povrchu či chování fanoušků. Úplně jinou situaci ale musel v německém Kolíně nad Rýnem řešit John Millman.

Jednatřicetiletého australského reprezentanta totiž vyděsil vysoký účet za vyprání jeho věcí. „Když jste na turnaji a vrátí se vám pytel s vypranými věcmi s účtem na 194,50 euro, pak snad raději budete své spodní prádlo obracet, aby vám vydrželo co nejdéle,“ zavtipkoval na svém twitterovém účtu Millman.

Aktuálně 44. hráč žebříčku nemá jako člen širší světové špičky s výdělky problém – letos si zatím vydělal přes 500 tisíc dolarů, za celou kariéru pak atakuje čtyřmilionovou hranici. Výrazně mu k tomu pomohlo čtvrtfinále z US Open 2018.

Za účast na podniku v Kolíně nad Rýnem, kde vypadl v pondělním prvním kole s Mischou Zverevem (1:6, 4:6), si odnese šek na 5 415 eur. Z této nezdaněné částky mu stačí na zaplacení zmíněného účtu 3,6 procenta.

K nadhozenému tématu se na Twitteru vyjádřili také dva bývalí elitní deblisté. Legendární Todd Woodbridge, majitel 22 grandslamových titulů, zavzpomínal na staré časy, kdy si věci pral sám ručně před dalším zápasem. „Na Martiniku jsem ztratil polovinu svých zavazadel. A když jsem pověsil věci na balkon, aby se usušily, ukradli mi je!“ napsal devětačtyřicetiletý Australan.

K tomu čtvrtfinalista Wimbledonu 2002 André Sá s úsměvem doplnil, že „se něco podobného stalo snad všem tenistům.“