Člen elitní dvacítky chytl koronavirus. Přijde o turnaj v Petrohradu

- Jan Vojkůvka

Belgický tenista David Goffin se na turnaji v ruském Petrohradu nepředstaví. Třináctý hráč světa byl tento týden testován pozitivně na koronavirus a musí do karantény.

Bývalý sedmý hráč žebříčku ATP informoval o svém pozitivním testu na sociálních sítích. „Kvůli pozitivnímu testu na Covid-19, který jsem měl včera, se musím odhlásit z turnaje v Petrohradu,“ napsal na Instagramu.

Belgičan, jenž má za sebou nevydařené období a prohrál třikrát v řadě, nemá dle svých slov žádné příznaky. Zatím ale není jasné, kdy se virem nakazil a zda bude bezpříznakový i nadále.

„Zatím se cítím dobře,“ uklidnil své fanoušky. „Pokud vše půjde dobře, tak se po karanténě vydám do Antverp,“ podotkl s tím, že by si rád zahrál na tamním turnaji. V belgických Antverpách startuje European Open už 19. října.

Rok 2020 zatím není pro Goffina příliš úspěšný. Před přerušením sezony se dostal do semifinále v Montpellieru, ale na dalších turnajích se příliš neprosadil. Po restartu se dostal do osmifinále US Open, ale po porážce s Denisem Shapovalovem mu vůbec nevyšel přesun do Evropy, kde prohrál oba zápasy.