Roland Garros: Kvitová přejela i Siegemundovou a je bez ztráty setu v semifinále!

- Redakce

V Paříži jsou ve středu na programu zbylá čtvrtfinále Roland Garros. Hned na úvod dne se na centrálním kurtu Philippa Chatriera představila Petra Kvitová, která neztratila sadu ani se zkušenou Němkou Lauru Siegemundovou. O dva roky starší soupeřku přehrála třicetiletá Češka dvakrát 6:3 a zahraje si podruhé v kariéře semifinále.

Česká lvice vlétla do utkání ve velkém stylu. Úvodní dva gemy na podání vyhrála bez ztráty fiftýnu, za stavu 2:1 navíc poprvé loupila na příjmu. Právě brejk ze čtvrtého gemu, který se ukázal být posléze jediným v rámci setu, střežila skvěle servírující Češka jako oko v hlavě. Kvitová, která si pomohla i šesti esy, brala dějství po 34 minutách poměrem 6:3.

Výborně vstoupila turnajová sedmička také do druhého setu, kde vedla po dalším brejku velmi rychle 2:0. Jistota na servisu ale Kvitovou postupně opustila. Siegemundová dvěma gemy srovnala na 2:2, a ačkoliv v další hře znovu ztratila podání, zvládla ještě jednou ihned reagovat.

Kvitová se rozhodit nenechala. Zatímco Němka se na servisu i nadále trápila, světová jedenáctka postupně navázala na výkon z prvního setu a získala koncovku zápasu i dalšími dvěma brejky. Celkově tak vyhrála rodačka z Bílovce dvakrát 6:3. Duel, během kterého se nechala Siegemundová za stavu 3:2 ve druhém setu ošetřovat, trval 80 minut.

„Očekávala jsem, že soupeřka bude hrát velmi dobře, což se potvrdilo. V prvním setu jsem lépe servírovala, uhrála jsem při vlastním podání hodně bodů. Bylo to pouze o jednom brejku. Ale ve druhé sadě jsme si braly často podání, bylo těžké vydržet v plné koncentraci a čekat na šanci, kdy si vezmu svůj servis zpět,“ hodnotila přímo na kurtu Kvitová.

„Jsem šťastná za to, že můžu po tom všem hrát tenis, užívat si zápasy a porovnávat se s těmi nejlepšími. Na tomto turnaji je klíčové se vypořádat s podmínkami. Hraje se pod střechou, bez střechy, k tomu vítr, sluníčko. Mění se to, ale zvládám to,“ může si pochvalovat své letošní působení v Paříži.

Ještě aby ne. Postupem do čtvrtečního semifinále Kvitová vyrovnala své turnajové maximum z roku 2012. Soupeřkou v něm bude dvojnásobné wimbledonské šampionce Američanka. O tom, zda půjde o Danielle Collinsovou, nebo Sofii Keninovou, se rozhodne odpoledne.

Kvitovou v semifinále čeká Keninová
Petra Kvitová (11.) se o první finále na Roland Garros utká s Američankou Sofii Keninovou (6.), která ve čtvrtfinále porazila Danielle Collinsovou (57.) 6:4, 4:6, 6:0. Kvitová se s Keninovou potkala dvakrát v kariéře, v obou případech slavila vítězství.

Nosková si zahraje první grandslamové čtvrtfinále
Patnáctiletá Linda Nosková (1020.) postoupila v Paříži do svého prvního juniorského grandslamového čtvrtfinále. Talentovaná Češka potřebovala ve středu proti domácí Flavii Brugnoneové (-) pouhou hodinu a povolila jí jen tři gemy (6:1, 6:2).

Viďmanová končí v osmifinále
Darja Viďmanová na French Open mezi juniorkami nenavázala na postup Lindy Noskové do čtvrtfinále dvouhry. Viďmanová během středečního odpoledne prohrála s desátou nasazenou Kristinou Dmitrukovou 1:6, 6:3, 3:6.

Čtvrtfinále mužské dvouhry
Andrej Rubljov (RUS, 12.) – Stefanos Tsitsipas (GRE, 6.) 5:7, 2:6, 3:6 
Novak Djokovič (SRB, 1.) – Pablo Carreňo-Busta (ESP, 18.) 4:6, 6:2, 6:3, 6:4

Čtvrtfinále ženské dvouhry
PETRA KVITOVÁ (11.) – Laura Siegemundová (GER, 66.) 6:3, 6:3
Danielle Rose Collinsová (USA, 57.) – Sofia Keninová (USA, 6.) 4:6, 6:4, 0:6

Čtvrtfinále ženské čtyřhry
Guarachiová (CHI), Krawczyková (USA) – Aojamaová, Šibaharaová (obě JPN) 6:0, 6:4
Muhammadová, Pegulaová (obě USA) – Melicharová (USA), Šwiateková (POL) 3:6, 4:6

Osmifinále dvouhry juniorek
DARJA VIĎMANOVÁ (1224.) – Kristina Dmitruková (BLR, -) 1:6, 6:3, 3:6
Flavie Brugnoneová (FRA, -) – LINDA NOSKOVÁ (1020.) 1:6, 2:6

2. kolo čtyřhry juniorů
KRUMICH, SVRČINA – Ghibaudo, van Assche (oba FRA) 6:3, 6:3 

2. kolo čtyřhry juniorek
Laskevičová (BLR), NOSKOVÁ – M. Bondarenková, Schnaiderová (obě RUS) 6:3, 0:6, 6:10
Čisovská (SVK), L. FRUHVIRTOVÁ – Colemanová, Siegová (obě USA) 4:6, 4:6