Nikdy jsem nezvedala ruce před koncem zápasu, bylo to poprvé. A Krejčíková se Siniakovou míří dál

- Michal Hladký

Ani dvě přerušení kvůli dešti nezastavily Barboru Krejčíkovou s Kateřinou Siniakovou, které zdolaly po třech setech Američanky Keninovou a Mattekovou-Sandsovou. V semifinále Roland Garros čeká Češky maďarsko-francouzský pár Babosová, Mladenovicová. České hráčky je ještě nikdy neporazily, naposledy na ně nestačily předloni ve finále Turnaje mistryň.

Stav 6:1 a 4:4. Podává Krejčíková, jenže se dostala do nelichotivé situace. Češky prohrávaly 0:40. „Už jsem si myslela, že to prohrajeme,“ líčila po zápase servírující tenistka. Jenže opak byl pravdou.

České tenistky gem dokázaly otočit a dostaly se do vedení. Emoce mohly z Krejčíkové ven. „Ještě nikdy jsem nezvedala ruce před koncem zápasu. Tohle bylo poprvé,“ líčí osmifinalistka letošní dvouhry na Roland Garros své pocity.

A za to, že těžkou situaci ustála, se jí sneslo chvály i od spoluhráčky. „Bára v tom gemu famózně zaservírovala. Zničehonic jsme ten set vyhrály, od té doby se nám hrálo daleko lépe,“ libovala si Siniaková.

Cesta českého dua do semifinále byla pořádně hrbolatá. Například ve druhém kole Siniaková s Krejčíkovou měly značné problémy proti Američankám Bradyové a Dolehideové. Zápas musela rozhodnout koncovka třetí sady, kterou Češky získaly v poměru 6:4.

A dnes podobná situace. A znova bravurně zvládnutá. „Pořád se snažíme a hecujeme, a to i za špatných stavů. Pořád hledáme skulinku, jak vyhrát. Je to možná ten faktor, proč máme i trochu více štěstí a vyhráváme zápasy,“ polemizuje nad klíčem k úspěchu Krejčíková.

České duo v semifinále čeká nesmírně obtížný úkol – maďarsko-francouzský pár Babosová, Mladenovicová. Vítězky Roland Garros z roku 2018 už sehrály s touto dvojicí dva zápasy, oba prohrály bez zisku setu. Nejvíce mají tenistky v hlavě předloňský Turnaj mistryň, kde triumfovala zkušenější dvojice 6:4 a 7:5.

Kateřina Siniaková tak vysílá jasný vzkaz: „Budeme jim to chtít vrátit!“

Roland Garros, Paříž (FRA, 38 000 000 EUR, antuka)
Čtvrtfinále ženské čtyřhry
Keninová, Matteková-Sandsová (obě USA) [9] – KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ [4] 6:1, 4:6, 2:6