Po debaklu zářil štěstím. Korda chtěl podepsané triko, po soupeři pojmenoval kočku

- Filip Lefenda

Na okruhu ATP dosud nikdy nehrál zápas na antuce, o to více na sebe upoutal pozornost výkony na Roland Garros. Syn bývalé české jedničky Petra Kordy Sebastian prošel z kvalifikace až do osmifinále. V tom sice uhrál s Rafaelem Nadalem jen čtyři gemy, porážka s idolem mu ale vůbec nevadila. Naopak.

Nebývá to zrovna častý obrázek. Dvacetiletý Korda při svém premiérovém grandslamovém osmifinále schytal za necelé dvě hodiny debakl 1:6, 1:6 a 2:6, přesto zářil bezprostředně po porážce nadšením. Odměnou pro něj byl už jen samotný zápas s dvanáctinásobným turnajovým šampionem, jenž je jeho idolem.

„Tohle byla nejlepší chvíle v mém životě. Bylo to naprosto úžasné,“ netajil se po utkání Korda, kterému náleží v žebříčku ATP až 213. pozice. „Už jenom koukat na Nadala přes síť! Odmala jsem ho miloval. Díval bych se klidně na každý jeho zápas,“ hlásal obdivně Američan.

Po nedávném US Open byl Roland Garros jeho teprve druhým dospělým grandslamem. Syn turnajového finalisty z roku 1992 Petra Kordy došel z kvalifikace až mezi nejlepších šestnáct účastníků. A souboj s jeho vzorem byl pro něj nejlepší odměnou.

„Když jsme se po utkání zdravili u sítě raketami, požádal jsem ho o podepsané triko,“ přiznal Korda. „Netuším, jestli už mu někdo takhle po zápase řekl o autogram, pro mě šlo ale o fantastickou chvíli a nikdy na ni nezapomenu,“ zářil mladík štěstím.

V podobném duchu pokračoval následně i na sociálních sítích. „Nemáte prosím někdo nějaké fotky z dnešního utkání, které bych mohl zveřejnit na Instagramu? Nejlépe s Rafou na síti?“ tázal se chlapík, který v minulosti pojmenoval po legendárním Španělovi i svou kočku.

A jelikož se svou žádostí uspěl, mohl jen o chvíli později jednu povedenou fotografii zveřejnit. „Moment, na který nikdy nezapomenu,“ napsal k ní Korda, jenž si v Paříži splnil dětský sen.