Konečně jsem v té hloupé stovce, ulevila si Krejčíková. V Paříži pokračuje v deblu

- Johan Čáp

Osmifinále grandslamu, jistota posunu do stovky, navíc hratelná soupeřka. Barbora Krejčíková dobře věděla, že proti Argentince Nadie Podoroské má unikátní možnost na posun do světové elity a na zisk pohádkového prize money. Jedno i druhé by asi s každým zamávalo, česká tenistka ale svůj životní duel odstartovala snově.

Nad Argentinkou bez větších problémů dominovala a dovolila semifinalistce na turnaji WTA 125K v Praze jen dva gemy. „Nebyla jsem extra nervózní. To bylo vidět i na kurtu. Jasně jsem ji přehrávala, byla jsem na startu lepší,“ hodnotila Krejčíková.

Vše se ale ve druhé sadě otočilo. Velkou měrou se na tom zřejmě podílely i nepříznivé povětrnostní podmínky, kvůli nimž se přerušoval i třeba zápas Rafaela Nadala. „Hodně liftovala a hrála vysoké míče. Lépe jí to padalo k lajnám. Pak jsem i ztratila timing,“ smutnila aktuálně 114. hráčka žebříčku WTA.

Krejčíková si oproti soupeřce v posledních čtyřech dnech nedopřála den volna. Po boku Kateřiny Siniakové totiž absolvovala i dvě kola deblu. „Během utkání jsem začala být hodně unavená. V závěru mě bolela záda a noha. Ale přebil to adrenalin,“ přiznala česká tenistka.

I přes prohru ovšem může být Krejčíková nadmíru spokojená. „Paříž mi ukázala, že můžu hrát se světovými hráčkami. Je to extra motivace na sobě ještě víc pracovat.“

Po grandslamu se díky kariérnímu maximu posune na 85. místo žebříčku. Vstupem do elitního klubu si splní sen, o nějž se snaží neúspěšně už přes čtyři roky, kdy vždy skončila těsně nad magickou tenisovou hranicí. „Jak to říct hezky… Konečně jsem v té hloupé stovce,“ smála se brněnská rodačka, která jinak žije v Ivančicích.

Rodiště Alfonse Muchy nebo Vladimíra Menšíka ale může ještě být v očekávání, zda se Krejčíková vrátí domů jako grandslamová šampionka. Se Siniakovou totiž patří mezi širší okruh favoritek ve čtyřhře. „Budu se snažit dát dohromady na pondělí. Turnaj pro nás ještě nekončí. Chceme s Katkou hezký výsledek!“

Roland Garros, Paříž (FRA, 38 000 000 EUR, antuka)
Osmifinále dvouhry
Nadia Podoroská (ARG, 131.) [Q] – BARBORA KREJČÍKOVÁ (114.) 2:6, 6:2, 6:3