Jdi do p*dele! křičela na Bertensovou. Z křečí soupeřky si utahovala i po zápase

- Jan Vojkůvka

Šílený zápas s šíleným koncem a ještě šílenější dohrou. Zdravotní problémy Nizozemky Kiki Bertensové se staly terčem posměšků a znevažování italské tenistky Sary Erraniové, podle níž její soupeřka předvedla grandiózní herecký výkon.

Zatímco tenisoví příznivci sledovali, jak se Bertensová během utkání druhého kola proti Erraniové zdravotně trápí, bojuje se svým tělem a po vydřeném vítězství končí v pláči a křečích, trochu v pozadí zájmu se předvedla v dost negativním světle její soupeřka.

Už při samotném utkání si utahovala ze zdravotních obtíží své sokyně. Na kurtu provokovala a ironicky simulovala zranění nohy. Vrchol však přišel těsně po skončení zápasu.

S Bertensovou si ani neťukla raketou, rychle si sbalila věci a odcházela z kurtu. Těsně před odchodem do útrob stadionu ještě zakřičela ve své rodné italštině: „Jdi do p*dele!“

Nizozemskou hráčku, jež v tu chvíli dosedla zcela vyšťavená na lavičku, to ale příliš netrápilo.

Kdo by si myslel, že tím to celé skončilo, mýlil by se. Odjezd Bertensové na kolečkovém křesle naopak Erraniovou ještě více popudil. „Nemám ráda, když si z vás někdo takhle utahuje. Odehrála skvělý zápas, ale nelíbí se mi, jakým způsobem.“

„Hodinu je zraněná a pak běhá, jak kdyby nikdy nebyla? To se mi nelíbí,“ zlobila se Erraniová. „Z kurtu ji odvezou na vozíku a o chvíli později je v restauraci na jídle? Nelíbí se mi takové věci. A lidi pak říkají, že já nejsem férová osoba. To je vtipné. Myslím, že se na kurtu nezachovala dobře,“ okomentovala Erraniová.

Sama Bertensová, kterou po utkání s Italku postihly silné křeče a podrobila se v útrobách intenzivnímu ošetření, se snažila příliš si nepouštět vyjádření své soupeřky k tělu. „Snažím se nebrat si to příliš osobně. Chápu její frustraci, že nedokázala zápas zakončit,“ připomněla mečbol soupeřky a hned tři gemy, ve kterých mohla duel dopodávat.

„Samozřejmě, že může říkat všechno, co si myslí, ale nejsem si moc jistá, co si myslí. Ne, na kurtu jsem se fakt necítila dobře,“ dodala Bertensová.