Naprosté vyčerpání. Bertensová přemohla Erraniovou, kurt ale opustila na vozíku

- Marek Bartošík

Na pařížském grandslamu se uskutečnilo utkání, které se vymyká jakýmkoliv standardům. Světová osmička Kiki Bertensová udolala ve druhém kole Roland Garros Saru Erraniovou za tři hodiny a 11 minut 7:6(5), 3:6 a 9:7. Nizozemku však bitva proti finalistce ročníku 2012 tak vyčerpala, že se z kurtu dostala jen díky invalidnímu vozíku. Bolest, kterou jí působily křeče, totiž jen obtížně zvládala.

191 minut, 38 her, 24 prolomených podání (z toho 10 za sebou), 20 dvojchyb, 117 nevynucených chyb a 99 vítězných úderů. Tak by se dal číselně charakterizovat šílený zápas na Roland Garros, v němž Kiki Bertensová odvrátila mečbol a porazila Saru Erraniovou.

Okamžitě po proměněném mečbolu se nizozemská tenistka, vyčerpaná už dlouho předtím, sesunula na antuku v slzách. Z hracího dvorce se dostala až po dlouhých minutách utrpení, které se jí snažili zmírnit členové jejího týmu i fyzioterapeut.

Členka elitní desítky byla unavená tak, že křeče zasáhly dokonce její ruku. Ta zůstala v nepřirozené poloze ještě v momentu, kdy Bertensová opouštěla kurt.

Příliš pochopení pro nesnáze Nizozemky neměla její italská soupeřka Erraniová, jež si už v průběhu souboje neodpustila provokativní gesto. Po vyřazení pak rychle zmizela z dějiště bitvy, aniž by řešila stav oponentky.

Otázkou zůstává, jestli se osmadvacetiletá Bertensová stihne dát dohromady pro duel třetího kola, v němž by měla v pátek nastoupit proti Kateřině Siniakové.