Šok! Serena odstoupila z Paříže, na souboj s Češkou nedojde

- Filip Lefenda

Antukový Roland Garros přišel o jednu ze svých hlavních hvězd. Z turnaje během středečního dopoledne odstoupila pro zranění achilovky Serena Williamsová, jež se dnes měla utkat s Bulharkou Pironkovovou.

Semifinalistka nedávného US Open tak nedosáhne vysněné mety 24 získaných grandslamových titulů ani v Paříži. Právě tento počet by znamenal vyrovnání rekordu legendární Australanky Margaret Courtové.

V úvodním kole porazila Američanka, jež v sobotu oslavila své 39. narozeniny, ve dvou setech krajanku Kristie Ahnovou (7:6, 6:0). Další soupeřkou měla být nasazené šestce vracející se Bulharka Cvetana Pironkovová. S tou se stejně jako s Ahnovou střetla na nedávném US Open a byla z toho úchvatná třísetová bitva, kterou nakonec zvládla o chlup lépe favorizovaná Williamsová (4:6, 6:3, 6:2).

Na další souboj dvou „tenisových matek“ ale v Paříži nedojde. „Strašně moc jsem zde chtěla uspět. Od US Open ale nebylo dost času na to, aby se má achilovka stoprocentně uzdravila. Její stav se sice zlepšil, v horizontu většího počtu zápasů s ní ale nemá smysl hrát,“ vysvětlila své rozhodnutí aktuálně devátá žena žebříčku WTA.

Ta čeká na grandslamový titul už od ledna roku 2017, kdy jako těhotná vyhrála Australian Open. Od té doby si zahrála další čtyři finále, skončila však vždy těsně pod vrcholem.

V Paříži ještě ve středu do poslední chvíle věřila, že by mohla nastoupit. „Během velmi krátké rozcvičky jsme se ale s trenérem rozhodli, že by to nebyl nejlepší nápad,“ smutnila Williamsová.

Do třetího kola tak postoupila bez boje zmíněná Bulharka Pironkovová, která v něm změří síly s českou soupeřkou. Ta vzejde z derby mezi Strýcovou a Krejčíkovou.