Byla jsem konečně stoprocentní, hlásí šťastná Šafářová po vítězství ve Stromovce

- Jakub Slunečko

„Před půl rokem jsem se nemohla ani pohnout a teď jsem tady,“ neskrývala Lucie Šafářová po finálovém zápase dojetí. Díky vítězné třísetové bitvě se Samanthou Stosurovou ovládla domácí turnaj ve Stromovce a cítí, že brzy to bude zase ta stará dobrá „Šafi“.

V sobotu to ale byl před domácím publikem pořádný boj. „Musím říct, že Samantha začala strašně dobře. Tlačila mě, dařil se jí servis a já jsem byla jenom v defenzivě,“ vrátila se Šafářová k úvodnímu setu, který Australanka vyhrála 6:3.

„Pak mi ale dala šanci ve druhém sadě a já jsem ji využila,“ vzpomněla na ztracené podání Stosurové. Australská hráčka totiž v jednom gamu předvedla čtyři dvojchyby a darovala tak Šafářové brejk. Druhý set oblíbenkyně domácích tribun ovládla 6:1 a i ve třetí sadě si trpělivě počkala na další prolomené podání soupeřky. Celé utkání pak Šafářová ukončila dvěma esy, kterých celkově v zápase nastřílela čtrnáct.

„Létalo to pěkně. Celý týden jsem tady dobře servírovala a to byl klíč k vítězství,“ pochvalovala si sílu podání. Servis ji nezradil ani v pátečním semifinále, kdy porazila krajanku Karolínu Plíškovou. „Zápas s Kájou i dneska se Samanthou byla utkání, kde jsem byla stoprocentní. To je pro mě asi vůbec nejlepší zjištění,“ usmívala se Šafářová.

Od podzima se totiž potýkala se zdlouhavou nemocí. Po návratu na kurty absolvovala několik turnajů, vypadala ale většinou hned v prvním kole. Stylový průlom přišel právě až ve Stromovce. „Skvěle jsem se tady nastartovala do sezóny. Je to pro mě hodně emotivní. Po té dlouhé nemoci a období, kdy se nedařilo, je tohle prostě úžasné,“ zářila Šafářová.

V její triumfální cestě ji podporovaly zcela zaplněné tribuny areálu pražské Stromovky. „Atmosféra se dala srovnat s Fed Cupem. O2 aréna je sice o hodně větší, ale tady lidi dokázali vytvořit větší kotel,“ porovnávala. „Diváci chodili celý týden. Hnali mě dopředu, za což jim hrozně moc děkuju,“ vysekla poklonu na závěr.


Galerie