Sklapni, Matsi, nikoho nezajímáš! Kyrgios se na Twitteru opřel do Wilandera

- Marek Bartošík

Debata ohledně budoucnosti Andyho Murrayho nabírá na obrátkách. Poté, co se na jeho adresu nepříliš lichotivě vyjádřil expert Eurosportu Mats Wilander, se svého britského kolegy a kamaráda zastal bouřlivák Nick Kyrgios. A vůči legendárnímu Švédovi rozhodně nenaplnil diplomatické standardy.

Nick Kyrgios se neúčastní tenisových turnajů po obnovení sezóny, a tak má dost času na své oblíbené aktivity. Jednou z nich je – pro mnohé bohužel – i psaní na sociální sítě. Pětadvacetiletý Australan se naposledy zapojil do diskuse kolem Andyho Murrayho.

Hvězdný britský tenista na Roland Garros předvedl nevýrazný výkon proti Stanu Wawrinkovi, na což reagoval Mats Wilander – Murray by se prý měl zamyslet nad tím, jestli má pokračování jeho kariéry smysl.

Naneštěstí pro švédského experta patří Murray k velkým oblíbencům Kyrgiose, a proto není divu, že australský rebel opět rozvířil „twitterové vody“.

„Zrovna jsem četl, co Wilander řekl o Andym Murraym. Sklapni Matsi, nikoho nezajímáš. Muzz (přezdívka Murrayho, pozn. red.), chci abys věděl, že jakkoliv dlouho zůstaneš na okruhu, všichni si budeme vážit a užívat tvého tenisu i humoru,“ napsal Kyrgios.

Pod tímto příspěvkem se ihned rozjela debata, do níž přispěl i ruský tenista Karen Chačanov, jenž se snažil Australanovi domluvit. „No tak, Nicku, tohle je moc. Ukaž nějaký respekt,“ pokusil se uklidnit situaci.

Kyrgios se ale nenechal ovlivnit a poznamenal, že pokud někdo rýpne do jeho blízkých, pak „po něm půjde“. Šestnáctý hráč žebříčku Chačanov posléze zmínil, že s Australanem problém nemá, nicméně sedět doma a psát na sítě podobné názory v jeho případě rozhodně není dobrý nápad…