Velké trable legendy. Beckerovi hrozí sedm let za mřížemi

- Jan Vojkůvka

Německá tenisová legenda Boris Becker se dostává do vážných problémů. Podle informací se bývalá světová jednička, jež vyhlásila před několika lety bankrot, provinila zamlčením majetku a velké finanční částky, za což je nyní souzena.

Bývalá světová jednička vyhlásila bankrot kvůli obřím dluhům v červnu 2017. Němec podle dostupných informací tehdy dlužil svým věřitelům okolo 40 milionů eur.

Kvůli umoření svých dluhů byl Becker přinucen prodat své tenisové relikvie. Aukce v červenci minulého roku vydělala 750 tisíc eur, které putovaly Beckerovým věřitelům.

Jenže se jednalo jen o jakousi kapku v moři a po dalších jedenáct let má podléhat z nařízení soudu nejrůznějším opatřením, aby ze svých výdělků a majetku umořoval dluhy věřitelům. Jenže tady přichází pro Beckera právě zmíněný velký problém. Tento týden totiž skončil v Anglii u soudu a za zamlčení majetku mu hrozí až sedm let ve vězení.

Becker se měl provinit tím, že zamlčel hodnotný majetek včetně bytu v Chelsea, dvou nemovitostí v Německu a finanční hotovosti ve výši více než 1,3 milionu eur. Téměř milion eur má, podle britských médií, ve formě akcií společnosti s umělou inteligencí.

Pokud se skutečně potvrdí, že tento majetek zamlčel a nakládá s ním, může podle zákonů skončit až na sedm let ve vězení. Sám Becker se hodlá u soudu bránit za pomoci právníků a podezření ze zamlčení svých majetkových poměrů odmítá.