Stav Plíškové se lepší. Pomalu se do toho dostávám, těší světovou čtyřku

- Jan Vojkůvka

Poprvé v kariéře byla Karolína Plíšková přinucena na okruhu WTA vzdát rozehraný zápas. Zranění stehenního přitahovače, které ji trápilo během turnaje v Římě a kvůli němuž finále se Simonou Halepovou skrečovala, se však dle slov české tenistky lepší. Začátek letošního Roland Garros tak nezmešká.

„Já i celý tým děláme maximum, abych mohla startovat na posledním grandslamu tohoto zvláštního roku,“ uvedla Karolína Plíšková, které do Paříže přijel s léčbou pomoci i fyzioterapeut a člen jejího týmu Martin Salvador.

Nepříjemné zranění, které omezovalo českou hráčku zejména při pohybu a na servisu, se postupně začalo lepšit. V pátek a v sobotu konečně mohla vyrazit trénovat na kurty.

„Je to mnohem lepší. Od včera už i hraju a pomalu se do toho dostávám,“ řekla během tiskové konference v Paříži. „Mám štěstí, že nejspíš budu hrát až v úterý, takže mám ještě pár dní na to, abych se doléčila. Doufám, že na zápas budu stoprocentně připravená,“ podotkla světová čtyřka.

Ta se po postupu do finále v Římě rozhodovala, jestli kvůli zranění neodcestovat na pár dní do České republiky, ale nakonec si své záměry rozmyslela.

„Tím, že jsem měla týden volna na regeneraci, jsem řešila, zda se vrátit i zpátky do Česka. Bohužel, situace s koronavirem je u nás horší a horší, takže jsem nechtěla riskovat, že bych musela do izolace nebo pak ani nemohla vycestovat. Mrzí mě to, chtěla jsem se vidět s rodinou a blízkými, ale nedá se nic dělat,“ dodala Plíšková.

Nasazenou dvojku na grandslamu v Paříži čeká v úvodním kole souboj s Egypťankou Mayar Sherifovou. Ta prošla do hlavní soutěže skrz kvalifikaci a stala se první Egypťankou, která se zúčastní hlavního turnaje některého z grandslamů.