Tohle bylo těsné! Následovala by diskvalifikace?

- Michal Hladký

Není to tak dávno, co veřejnost řešila diskvalifikaci Novaka Djokoviče na US Open poté, co omylem trefil míčkem jednu z lajnových rozhodčí. A situace se málem zopakovala i v kvalifikaci French Open.

Finále kvalifikace mezi Renzem Olivou a Michaelem Mmohem. První sadu ovládl Argentinec v poměru 6:4, v té druhé si však Mmoh vypracoval vedení 3-2 a výhodu na podání soupeře.

Jeden z nejdůležitějších fiftýnů v zápase Argentinec prohrál. Následně trochu neuváženě poslal míček směrem, kde se nacházel jeden z lajnových rozhodčích. Měl štěstí, netrefil se. Nastává však otázka, jak bych rozhodčí na empajru reagovala, pokud by Argentinec „linesmana“ zasáhl.

Je to pár týdnů od chvíle, kdy za podobnou hrubku obdržel diskvalifikaci z US Open Novak Djokovič. I v tomto případě by se určitě kontroverzní moment probíral nějakou dobu.

Všechno to jsou ale spekulace. Finálové kvalifikační utkání se dohrálo, Olivo ztratil druhou i třetí sadu v poměrech 2:6 a 3:6. Michael Mmoh v prvním kole Roland Garros narazí na Francouze Herberta.

Video z celé situace