Zubr Cup Přerov: Kolodziejová si finále nezahraje, Smitková vybojovala titul ve čtyřhře

- Redakce

Ženský turnaj Zubr Cup Přerov s dotací 25 000 amerických dolarů spěje ke svému konci. V sobotu byly na programu tohoto podniku semifinále dvouhry a finále čtyřhry, a to i s českou účastí. V rámci singlové části zabojovala o postup do finále Miriam Kolodziejová, nestačila však na Španělku Garcíaovou-Perézovou. Už jsou známy držitelky turnajového prvenství ve čtyřhře, které získaly Tereza Smitková společně se Slovenkou Škamlovou.

Smitková slaví titul ve čtyřhře
Tereza Smitková společně se Slovenkou Chantal Škamlovou získaly v Přerově deblový titul. Ve finále porazily ve dvou setech rumunsko-kyperskou dvojici Dascaulová, Serbanová.

První sadu musel rozhodnout tiebreak. V něm Smitková se Škamlovou dobře nezačaly, prohrávaly už 1:3. Následně se však zvedly, výsledek otočily a zvítězily 7:6(5).

I druhý set přinesl pořádné drama. Česko-slovenské duo sice ztratilo servis a za stavu 3:5 to vypadalo, že se půjde do rozhodující sady. Nestalo se, Škamlová se Smitkovou si vzaly podání zpátky a dostaly set do tiebreaku. I v něm byly úspěšnější. Soupeřkám dovolily jen čtyři body, díky čemuž mohly oslavit svůj první společný titul. 

Kolodziejová uhrála jen dva gemy
Miriam Kolodziejová nebude na přerovské semifinále vzpomínat nejlépe. Proti Španělce Georgině Garcíaové-Perézové uhrála pouze dva gemy, s turnajem se tak loučí.

V úvodním gemu zápasu sebrala česká tenistka soupeřce podání, více pozitivních věcí se už ale nestalo. Po chvilce vyrovnaného zápolení Španělka Kolodziejovou brejkla na 4:2 a zbylé dva gemy ovládla.

Druhý set už měla Garcíaová-Perézová pod kontrolou. Češce udělila kanára a bez větších problémů postoupila do finále, kde ji čeká Američanka Grace Minová.  

Semifinále dvouhry
MIRIAM KOLODZIEJOVÁ (576.) – Georgina Garcíaová-Perézová (ESP, 226.) [6] 2:6, 0:6 
Grace Minová (USA, 297.) – Valentini Grammatikopoulouová (GRE, 274.) 6:2, 6:3 

Finále čtyřhry
Dascaluová (ROU), Serbanová (CYP) [4] – Škamlová (SVK), SMITKOVÁ 6:7(5), 6:7(4)