Roland Garros: Martincová suverénně postupuje kvalifikací

- Jan Vojkůvka

Pařížský grandslam se kvapem blíží a kvalifikační boje pomalu vrcholí. Ve čtvrtek předvedla další vydařený výkon česká tenistka Tereza Martincová. V souboji s Nizozemkou Lesley Pattinamaovou Kerkhoveovou si připsala hladké vítězství 6:2, 6:2 a postoupila do finálového kola.

Pětadvacetiletá Češka, jež se nachází ve skvělé formě, navázala na dobré výkony z tureckého Istanbulu, kde prošla z kvalifikaci až do semifinále, a v Paříži zvládla i druhé kvalifikační kolo.

O tři roky starší Nizozemku porazila za pouhou hodinku hry, přičemž soupeřku hned šestkrát obrala o servis.

V prvním setu Martincová sice přišla o výhodu brejku za stavu 2:0, ale ve čtvrté hře okamžitě znovu zabodovala na returnu a tentokrát si své vedení pohlídala až do koncovky. V ní přidala další brejk.

Druhá sada byla na začátku ještě jednoznačnější. Češka si rychle vypracovala vedení 4:0, a byť následně Pattinamaová získala dvě hry a snížila, závěr patřil opět Martincová. Ta vyhrála sedmý i osmý gem a vybojovala postup do finále kvalifikace.

O postup do hlavní soutěže se Tereza střetne se Sarou Erraniovou. Zkušená Italka porazila ve svém utkání Španělku Evu Guerrero Alvarezovou 6:4, 6:1.

2. kolo kvalifikace
TEREZA MARTINCOVÁ (121.) – Lesley Pattinamaová Kerkhoveová (NED, 177.) 6:2, 6:2