Chytá formu? Veselý vyhrál v Hamburku třetí zápas v řadě

- Jan Vojkůvka

Návrat na tenisové kurty po restartu sezony nebyl v podání Jiřího Veselého vůbec povedený. Ze čtyř zápasů prohrál hned tři. Na antuce v německém Hamburku se ale zdá, že se mu konečně začalo znovu dařit. Na úspěšně zvládnutou kvalifikaci totiž navázal povedeným výkonem proti Gillesu Simonovi z Francie a postoupil do osmifinále.

Oba hráči vstupovali do vzájemného souboje s obdobnými šancemi na úspěch. Utkání mělo totiž být papírově vyrovnané. Nakonec se ale ukázalo, že mnohem lépe byl na duel připravený Veselý, který lépe servíroval a dařilo se mu i na returnu.

Simon sice bojoval, hodně toho v utkání odmakal, ale servis mu tolik nešel. To potvrzuje i pět dvojchyb a především 5 brejků, které dokázal jeho soupeř vybojovat.

V prvním setu se Veselý dostal dvakrát do vedení, ale v obou případech o výhodu brejku přišel. Poté, co Simon srovnal na 5:5, se ovšem Veselý v dlouhém jedenáctém gemu dokázal znovu na prosadit na returnu, využil v pořadí pátý brejkbol v dané hře a úvodní dějství následně dopodával.

Druhý set už patřil zcela českému tenistovi.

Veselému se povedlo prorazit servis Simona ve třetím a sedmém gemu a duel následně zakončit hned prvním mečbolem. Díky tomu se probojoval do osmifinále turnaje ATP a připsal si třetí vítězství v řadě.

Byť v kvalifikaci hrál proti slabším soupeřům, rozhodně se jedná o pozitivní zprávu. Po restartu sezony se totiž herně trápil. Prohrál hned první zápasy na challengeru v Praze i na US Open a až na challengeru v Prostějově dokázal vybojovat své první vítězství. Hned v osmifinále však znovu prohrál.

V osmifinále Veselému hrozí souboj s nasazenou jedničkou Daniilem Medveděvem. Aktuálně pátý hráč světa však ještě musí v úterý potvrdit roli favorita v souboji s Francouzem Humbertem.