Kvůli kolenu od loňského Turnaje mistryň nehraje. Kanadská hvězda odpískala sezonu

- Jan Vojkůvka

Měla za sebou životní sezonu a svět se jí klaněl. Také před sebou měla mít rok, kdy mohla vystoupat až na samotný vrchol. Jenže nic z toho se nakonec nenaplnilo kvůli Turnaji mistryň, kde si v utkání s Karolínou Plíškovou zranila koleno. Nyní mladičká Kanaďanka Bianca Andreescuová definitivně odpískala tuto sezonu.

Teprve dvacetiletá tenistka prostřednictvím svého agenta potvrdila, že se letošního French Open nezúčastní a definitivně tak odpískala návrat v tomto kalendářním roce. Ve zbytku sezony totiž už pro comeback není prakticky žádný prostor.

Vítězka loňského US Open uvedla, že na vině je přerušení rehabilitace ze zranění kolene kvůli globální pandemii koronaviru. Kvůli bezpečnostním opatřením totiž nemohla dostatečně pracovat na svém zotavování a přípravě na návrat.

Andreescuová má za sebou senzační rok 2019. Jako teprve osmnáctiletá prošla do finále v Aucklandu a vyhrála turnaj v Newport Beach i obří podnik v Indian Wells. Poté, co oslavila 19. narozeniny se jí povedlo vyhrát další velký turnaj v Torontu a také oslavila zisk grandslamového titulu v New Yorku.

Kanaďance se povedlo ve světovém žebříčku vystoupat až na čtvrté místo a před ní měl být rok plný obhajob a boje o potvrzení pozice jedné z nejlepších hráček světa. Jenže po zranění na turnaji mistryň se na kurty v roce 2020 vůbec nedostala.

Trochu tak těží z pandemie koronaviru, kvůli níž se upravila pravidla světového žebříčku. V něm jí tak nadále zůstává 4555 bodů a drží se na sedmém místě.