Pohltila jej agresivita. A udělám to znovu, přiznal Djokovič

- Jan Vojkůvka

Fenomenální tenista Novak Djokovič si opět na kurtu vybral slabší chvilku. Čtvrtfinálovou bitvu s Němcem Dominikem Koepferem sice zvládl a porazil jej 6:3, 4:6, 6:3, ale na na dvorci se nechal pohltit v průběhu druhého setu zlostí. „A udělám to znovu,“ přiznal na tiskové konferenci.

Djokovič s Koepferem bojoval přes dvě hodiny. Měl sice našlápnuto na hladké vítězství ve dvou setech, ale vedení 6:3 a 3:1 neudržel. Koepfer se zmátořil, druhý set otočil a vynutil si rozhodující dějství. V něm už byla světová jednička lepší, nečelila brejkbolu a došla si pro postup.

Djokovičovi možná pomohlo i to, že si v průběhu druhého setu vybil zlost na své raketě. Srbská hvězda v pátém gemu, kdy přišla o servis, ztratila nervy a potřebovala se uklidnit. Uvolnění napětí a frustrace je přirozenou reakcí na nervy, ozvaly se ovšem hlasy, že Srb nedokáže ukočírovat své chování.

A to zejména s ohledem na nedávné US Open, kde právě kvůli frustraci byl vyloučen z turnaje, když při odpinknutí míčku trefil čárovou rozhodčí do krku.

Na tiskové konferenci v Římě se Djokovič musel pozastavit nad momentem, kdy zničil svou raketu. Na nic si nehodlal hrát a vyjádřil se zcela otevřeně.

„No, musím říct, že to není první a ani poslední raketa, kterou během kariéry zničím,“ krčil rameny. „Udělal jsem to už dříve a udělám to pravděpodobně znovu. Nechci to dělat, ale prostě se to někdy stane.“

„Takhle ze sebe někdy vybíjím zlost. Jasně, že to není nejlepší věc, obzvlášť s ohledem na mladé tenisty, co ke mně vzhlíží. Neobhajuji to, ale podívejte, jsme lidé. Ani já nejsem perfektní. Jsou chvíle, kdy to nedělám, a pak chvíle, kdy ano,“ dodal Srb.

V semifinále římského turnaje, ze kterého překvapivě vypadl Rafael, čeká na Djokoviče mladý Nor Casper Ruud.