Neskutečná Vondroušová! Světové šestce nadělila kanára a zahraje si v Římě semifinále

- Michal Hladký

Pokud někdo Markétě Vondroušové po předchozích nepřesvědčivých výsledcích nevěřil, tak nyní musí jen kroutit hlavou. A to možná platí i pro ty, kteří si mysleli, že jednadvacetiletá Češka uhraje v Římě zajímavý výsledek. Protože to, že Vondroušová smete ve dvou jasných setech světovou šestku Svitolinovou, mohl čekat opravdu málokdo!

6:3 a 6:0. Markéta Vondroušová neměla s Elinou Svitolinovou slitování. Češka na kurtu jasně dominovala, naprosto excelentními kraťasy nedala soupeřce šanci. Zahraje si tak své první letošní semifinále na okruhu, což je pro Vondroušovou nejlepší výsledek od loňského finále French Open!

Tenistky se spolu v minulosti na kurtu setkaly hned třikrát. Všechny duely ovládla Ukrajinka, nicméně její stoprocentní bilance je už minulostí.

V prvním setu rozhodla čtvrtá hra, kdy si česká hráčka vypracovala hned tři brejkboly. A byl to až ten poslední, který se jí podařilo proměnit a dostat se do vedení 3:1. Servis si následně už pohlídala a úvodní sadu získala v poměru 6:3.

Druhé dějství bylo, pokud bychom použili fotbalovou terminologii, tahem na jednu branku. Vondroušová kromě jednoho brejkbolu nedovolila soupeřce absolutně nic a Svitolinové udělila potupného kanára.

Teď už se česká tenistka musí soustředit na další výzvu. Zítra se utká v boji o postup do finále s lepší hráčkou ze dvojice Karolína Plíšková/Elise Mertensová.