ATP

Djokoviče nemáme rádi, vyřkl Kyrgios. Tvrdě sepsul semifinalistu US Open

- Radek Štohl

Ukázal tvář, kterou se více proslavil. Nick Kyrgios po odmlce znovu spustil kritiku na své kolegy, konkrétně si za terč vybral světovou jedničku Novaka Djokoviče a nedávného semifinalistu US Open Pabla Carreno-Bustu.

Kyrgios se tento měsíc zúčastnil The Today Show u televizního moderátora Karla Stefanovice, který svému krajanovi dovolil upřímnou zpověď. Opětovně došlo na Novaka Djokoviče.

„Nemáme ho rádi, ale tenisu alespoň přináší nějaké fanoušky," pustil se do srbského tenisty pětadvacetiletý Kyrgios. Australan přitom nezůstal jen u kritiky sedmnáctinásobného grandslamového šampiona.

Nick Kyrgios se totiž opřel také do Pabla Carreno-Busty. „Kdyby se nehrálo na antuce, tak by se nikdy nepřiblížil ani příčkám v TOP 50," prohlásil na adresu semifinalisty US Open z letošního roku a ze sezony 2017.

Devětadvacetiletý Španěl, který v kariéře nakoukl do TOP 10, se proti slovům Nicka Kyrgiose ohradil. „Musí být vážně hodně znuděný. Až se znovu vrátí na okruh, tak zajisté o něm budeme mluvit, jelikož si to za své jednání zaslouží," nechal se slyšet osmnáctý hráčku žebříčku dvouhry, který poukázal na skutečnost, že Kyrgios poslední zápas odehrál na konci února.