Frýdek-Místek Open Cup: České finále ovládly Marková s Detiuc, Kolodziejová další skalp nepřidala

- Radek Štohl, Michal Hladký

Ve Frýdku-Místku skončil první finálový den turnaje s dotací 25 000 amerických dolarů. Miriam Kolodziejová ve dvouhře nenavázala na překvapivé čtvrtfinálové vítězství proti Barboře Krejčíkové, když ve dvou sadách prohrála se čtvrtou nasazenou Rumunkou Talabaovou. Ve čtyřhře se uskutečnilo české finále, které ve dvou setech ovládl pár Marková, Detiuc.

Kolodziejová na finále nedosáhla
Miriam Kolodziejová (592.) se po skalpu nasazené jedničky Barbory Krejčíkové ve Frýdku-Místku dalšího překvapení nedočkala. Česká tenistka v semifinálovém zápase proti favorizované Gabriele Talabaové (240.) prohrála 3:6, 2:6.

Kolodziejové se nevydařil vstup do zápasu, v prvním setu byl už stav 0:5, ani brejk v sedmé hře jí k vítězství v sadě nestačil. Nenasazená tenistka do druhé sady znovu vkročila neúspěšně, za stavu 1:4 se jí podařilo ještě čtvrtou nasazenou protihráčku brejknout, to však bylo z její strany vše.

Semifinále dvouhry
MIRIAM KOLODZIEJOVÁ (592.) – Gabriela Talabaová (ROU, 240.) 3:6, 2:6
Raluca Georgiana Serbanová (CYP, 343.) – Čchin-wen Čeng (CHN, 410.) 3:6, 7:5, 4:6 

České finále ovládla Marková s Detiuc
Turnaj ve Frýdku-Místku s dotací 25 000 amerických dolarů nabídl české finále čtyřhry. Johana Marková s Anastasií Detiuc nastupovaly do utkání v pozici vítězek nedávného podniku stejné kategorie v Praze, kde dokonce pár Kolodziejová, Malečková porazily, přesto však nebyly pasovány do role jednoznačných favoritek. 

Nicméně většího boje se fanoušci nedočkali. První set ovládl pár Marková, Detiuc jasně 6:1. Vyrovnanější byla druhá sada, ve které dokonce Kolodziejová s Malečkovou vedly 4:2. Nakonec však utkání nezdramatizovaly, místo toho jejich soupeřky zabraly a zvítězily 6:4. 

Finále čtyřhry
DETIUC, MARKOVÁ – KOLODZIEJOVÁ, MALEČKOVÁ 6:1, 6:4 


Galerie