RPM Prague Open: Lehečka vybojoval finále! Forejtek favorita nepřekvapil

- Radek Štohl

Mužský turnaj na pražských Spojích s dotací 25 000 amerických dolarů jde pomalu do svého finiše. Ve dvouhře se v sobotu dopoledne představili čeští talentovaní mladíci Jiří Lehečka a Jonáš Forejtek. Do finále se však podařilo postoupit pouze semifinalistovi challengeru v Ostravě Jiřímu Lehečkovi. .

Forejtkovi se obrat proti favoritovi nevydařil
Na pražských Spojích nebude k vidění české finále dvouhry. Druhý hráč startující na divokou kartu Jonáš Forejtek (408.) v semifinálovém duelu proti Sebastianu Baezovi (360.) prohrál 3:6, 6:3, 4:6.

Forejtek poprvé na returnu uspěl ve třetí hře druhého setu, zásluhou čehož také srovnal na 1:1 na sety. V závěrečném dějství ovšem nezužitkoval hned čtyři šance, jeho protihráči stačilo využít jednu ze šesti nabídnutých příležitostí.

Lehečka v Praze vybojoval finále dvouhry
Jiří Lehečka (403.) potvrzuje skvělou formu z posledních dní. Nedávný semifinalista challengerového turnaje v Ostravě na turnaji nižší kategorie na pražských Spojích zvládl zápas o finále proti Christianu Lindellovi (332.) kterého přehrál 6:4, 7:5. 

Lehečka přitom dvakrát v úvodním setu byl o brejk dole, rozhodující brejk přišel v desátém gemu. Český talent ve druhém setu prohrával 3:5, od té doby však vyhrál čtyři gemy v řadě. 

Semifinále dvouhry
Sebastian Baez (ARG, 360.) – JONÁŠ FOREJTEK (408.) 6:3, 3:6, 6:4
Christian Lindell (SWE, 332.) – JIŘÍ LEHEČKA (403.) 4:6, 5:7

Finále čtyřhry
Baez, Cachin (oba ARG) – Miedler (AUT), Zielinski (POL) 7:6(4), 6:1