ATP a WTA znovu mění kalendář. Ruší Kremlin Cup

- Jan Vojkůvka

Ruská Moskva se letos světového tenisu nedočká. Obě profesionální asociace oznámily, že kvůli zhoršující se situaci s pandemií koronaviru se ruší VTB Kremlin Cup, který se měl konat ve druhé polovině října.

Mužský turnaj ATP s dotací 668 tisíc dolarů se měl v Moskvě konat 19. až 25. října. Ženský podnik WTA Premier pod stejným názvem pak měl termín od 26. října do 1. listopadu. Oba turnaje se však nakonec bez náhrady zrušily.

Asociace ATP a WTA oznámily zrušení turnajů ve společném prohlášení po domluvě se zástupci ruské metropole. V té se totiž Covid-19 opět šíří.

Rusko patří k nejvíce zasaženým zemím touto nemocí. Celkem se nakazilo více než milion Rusů, přes 19 tisíc lidí s Covidem zemřelo.

ATP má v daném termínu na programu dva další turnaje. Hrát se bude v Antverpách a Kolíně nad Rýnem. Ženský okruh je na tom o poznání hůře. Moskevský turnaj měl následovat v týdnu po J&T Banka Ostrava Open 2020. Český turnaj je tak nyní jediným potvrzeným podnikem na okruhu WTA v období po Roland Garros.