Muchová léčí šrámy z New Yorku a těší se do Paříže. Měla jsem trhlinku ve svalu, uvedla

- Jan Vojkůvka

Česká tenistka Karolína Muchová má za sebou nejvydařenější US Open kariéry. V New Yorku dokráčela do osmifinále a byla velmi blízko i dalšímu vítězství. V bitvě s pozdější finalistkou Victorií Azarenkovou však přišla o vedení a to i kvůli zdravotním obtížím, které trochu narušují její přípravu na pařížský grandslam. Účasti na Roland Garros se ovšem nehodlá vzdát.

Muchová si natáhla sval na levé noze na začátku druhého setu osmifinále proti Azarenkové. Limitována zraněním srdnatě bojovala, soupeřku trápila, ale nakonec to nestačilo. Šrámy, které si přivezla z New Yorku, navíc trochu narušují její plány ohledně přípravy na další vrchol sezony.

„Měla jsem trošku trhlinku ve svalu, v aduktoru na levé noze. Chce to nějaký čas. Dneska jsem to byla zkontrolovat a uvidím, jestli už to je zahojený a budu na to moct skočit,“ řekla česká tenistka na tiskové konferenci. „Myslela jsem si, že bude lepší než je. Furt rehabilituju a bohužel se zatím nemůžu připravovat na Paříž, ale doufám, že to bude snad zítra, pozítří, popozítří už dobrý.“

Muchovou mrzí, že příprava na francouzský grandslam neprobíhá podle představ, ale turnajové plány měnit nehodlá. Do Paříže se dle svých slov velmi těší. „Těším se hodně. Trošku je mi líto, že příprava není stoprocentní. V pondělí už jsem chtěla začít. Teď je nejdůležitější, aby mě noha přestala bolet a abych vůbec mohla odletět,“ přiznala.

Čtyřiadvacetiletá tenistka má za sebou životní US Open, ana kterém poprvé v kariéře dokráčela do osmifinále. Se svými výkony je po zásluze spokojená, byť po nějaký čas přetrvávala pachuť ze zranění a neudržení vedení proti hvězdné Azarenkové.

„Turnaj byl dobrý, můj nejlepší výsledek na  US Open. Moje hra byla dobrá,“ vrátila se k US Open. „Nakonec se mi to rozleželo v hlavě, tak to vidím docela pozitivně. Je mi líto, že jsem nedošla dál, protože tam byla šance. Ale kdybych to osmifinále ustřílela, tak bych v dalším kole nemohla chodit.“

Muchová v New Yorku, kromě vydařeného turnaje, prožila i dlouhé období v tzv. bublině. Přísná bezpečnostní opatření, která pořadatelé US Open zavedli, svědomitě dodržovala. Ukončení odloučení od okolního světa si ovšem užívá.

„Bylo příjemné, že už jsem neměla na sobě celý den roušku,“ přiznala s úsměvem. „Jo, vyjít ven, jít na kafe, jít do restaurace, to bylo po čtyřech týdnech příjemný. Byl to delší čas, co jsme byli zavřeni,“ podotkla.

Muchová se stala společně s Karolínou Plíškovou tváří chystaného turnaje WTA v Ostravě, který se bude hrát v druhé polovině října.

„Je paráda, že nás čeká turnaj doma. Je to skvělé, že jsme dostali takovou šanci,“ radovala se. „Druhá věc je se té šance chopit a turnaj uspořádat. Tomáš (Petera, manažer Perinvest Group) a jeho tým to promění ve skutečnost a uspořádá turnaj, který tady ani nebyl.“

Ostravský turnaj WTA Premier by měl navíc proběhnout za přítomnosti diváků, což je další příjemná změna. Po restartu sezony se totiž zatím hrálo bez publika. „Je to další plus pro nás české holky. Na Fed Cup chodí, mají tenis rádi a užívají si ho. Je to dobře pro ně i pro nás,“ dodala.