Prohádal se k debaklu. Uzdravený bouřlivák si trhl v Římě ostudu

- Filip Lefenda

Benoit Paire na své premiérové vítězství po koronavirové přestávce stále čeká. V „Cincinnati“ neuhrál s Chorvatem Čoričem ani gem a za stavu 0:6 a 0:1 zápas skrečoval. Následně byl v dějišti turnaje pozitivně testován na covid-19 a přišel o grandslamový US Open. Zlepšení ovšem nepřišlo ani s přechodem na antuku. Již uzdravený Paire schytal v Římě další debakl, což nesl na kurtu dost nelibě.

Horkokrevný Francouz prohrál v utkání úvodního kola římského podniku Masters s domácím talentem Jannikem Sinnerem 2:6, 1:6. S devatenáctiletým Italem uhrál jen tři gemy a spíše než na svůj výkon se v průběhu druhé sady soustředil na pravidelné rozmíšky s umpirovým rozhodčím.

Za stavu 2:1 vracel Sinner Francouzův servis vítězným bekhendovým returnem. Paire následně reklamoval, že byl jeho servis v autu a měl by mít tedy druhé podání. Rozhodčí se ale zkontrolovat stopu nevydal. „Nemůžu, už ses pohnul,“ odbyl 24. tenistu žebříčku ATP. Ten nesouhlasil, sudí si ale trval na svém. „Ale ano, viděl jsem to. Pohnul ses,“ trval si správně na svém.

Rozezlený Paire si následně tak trochu na protest nechal na kurt přivolat fyzioterapeuta, jeho služeb ale nakonec po další výměně názorů využít nemohl.

Za stavu 3:1 jej pak umpirový rozhodčí požádal, aby z kurtu po sobě uklidil povalující se lahev s vodou. Paire na to reagoval zuřivým odpalem směrem do ochozů.

To ale nebylo vše. U fanoušků nepříliš populární Francouz přilil zcela zbytečně oleje do ohně ještě jednou, tentokrát za stavu 4:1. To uvedl Paire servis do hry v době, když ještě nebyl Sinner ani zdaleka na své pozici. „Eso“ tak pochopitelně nemohlo být uznáno, soudnost ale rodák z Avignonu neměl.

„Co se zase děje? Jak dlouho mám na něj čekat?“ tázal se opět směrem k rozhodčímu. „Proč neustále rozhoduješ v jeho prospěch?“ zuřil Paire, který po tomto výstupu zbytek utkání dohrál takřka bez zájmu.