První hvězdná jména! Kdo se představí v Ostravě?

- Michal Hladký

Turnaj J&T Banka Ostrava Open 2020, jenž je náhradou za zrušené Čeng-čou open a řadí se do kategorie WTA Premier, zná své první účastnice. Organizátoři turnaje tenisovým příznivcům přislíbili účast Karolíny Muchové a Karolíny Plíškové.

Česká republika je v posledních měsících na tenisových mapách pořádně vidět. Po dvou podnicích WTA v Praze se ženská elita představí v Ostravě, kde se uskuteční turnaj kategorie WTA Premier. Více se turnaji věnujeme v samostatném článku.

A naše třetí největší město se má na co těšit. Pořadatelé turnaje ohlásili, že do Slezska zamíří Karolína Muchová a Karolína Plíšková.

Pro obě z nich to bude v tomto roce, co se okruhu WTA týče, premiérový start v Česku. Ani jedna z tuzemských hvězd se letošních pražských turnajů nezúčastnila, avšak nelze říct, že by jim domácí prostředí nevyhovovalo.

Karolína Muchová loni v Praze vybojovala fantastické finále. V závěrečném duelu tamního podniku WTA podlehla až Švýcarce Teichmannové.

To Karolína Plíšková jednou už největší český turnaj vyhrála. Stalo se tak v roce 2015, když porazila na pražské Spartě v souboji o titul Lucii Hradeckou.

Turnaj WTA Premier se bude hrát na tvrdém povrchu v Ostravar Areně od 17. do 25. října. Dotace turnaje by měla být ve výši 528 500 dolarů (neoficiální informace, pozn. redakce). Na vítězku pak čeká 470 bodů do žebříčku WTA.