Skvělá Siniaková v Římě vyřídila Kerberovou! Ztratila jen čtyři hry

- Marek Bartošík

Kateřina Siniaková vstoupila do prestižního antukového turnaje v Římě skvěle, když přehrála turnajovou patnáctku Angelique Kerberovou za hodinu a devět minut 6:3 a 6:1. Čtyřiadvacetiletá tenistka, jež ztratila servis až v samém závěru za stavu 6:3 a 5:0, tak zaznamenala premiérové singlové vítězství po obnovení turnajového kolotoče.

Dvousetový triumf nad trojnásobnou grandslamovou šampionkou je přesně ten úspěch, který dosud trápící se Kateřina Siniaková potřebovala.

Po opětovném startu ostrých turnajů totiž prohrála v úvodním kole v Praze, v New Yorku i na US Open.

V úterý se ale v Římě předvedla dravá a sebevědomá verze Siniakové. Češka, oděna v kompletně růžovém outfitu, sázela na pomalé oranžové drti nebohé Němce jeden vítězný úder za druhým. Nakonec jich nastřádala třiadvacet, chybovala jen dvanáctkrát!

Siniaková dominovala i na svém servisu, favorizovaná Kerberová se k prvním brejkbolovým šancím dostala až za stavu 6:3 a 3:0.

Suverénní česká tenistka si posléze mohla dovolit i takový luxus, jakým bylo promrhání vedení 5:0 a 40:0 při svém podání. Toto zaváhání však napravila hned v následujícím gemu, v němž Němce popáté v utkání vzala servis.

Po 69 minutách tak bylo hotovo. Siniaková se pokusí navázat na výborný výkon ve druhém kole, kde ji čeká ruská soupeřka – buď Darja Kasatkinová, nebo Věra Zvonarevová.

Internazionali BNL d´Italia, Řím (ženy, ITA, 3 465 045 USD, antuka)
1. kolo dvouhry
KATEŘINA SINIAKOVÁ (61.) – Angelique Kerberová (GER, 22.) [15] 6:3, 6:1