Zranění stojí Serenu turnaj v Římě. Jak to bude s Roland Garros?

- Jan Vojkůvka

Snaha o zisk 24. grandslamového titulu na Us Open skončila pro Serenu Williamsovou nezdarem. V semifinále neudržela vedení proti Victorii Azarenkové a ke všemu se ještě v průběhu třetího setu zranila. Kvůli zranění achilovky bude muset vynechat turnaj v Římě a v ohrožení může být i Roland Garros.

Američanka si ve třetím setu souboji proti Azarenkové musela vzít přestávku na ošetření. Spekulovalo se, že si poranila během jedné z výměn kotník, ale na tiskové konferenci slavná tenistka odhalila, že jí začala trápit achilovka na levé noze.

Své zranění původně zlehčovala a ujišťovala, že je v pořádku. Aby to potvrdila, učinila i rozhodnutí ohledně grandslamu v Paříži, kam prý vyrazí a pokusí se znovu vyrovnat rekord Margaret Courtové v počtu grandslamových trofejí.

Jenže o pár dní později je vše jinak. Příprava Američanky na antukový grandslam dostává pořádné trhliny. Kvůli svému semifinálovému zranění musí vynechat turnaj v Římě.

Nepříjemné zranění může ohrozit i její účast v Paříži. O té se spekulovalo už dříve. Williamsová si totiž nebyla jistá, jestli do Francie kvůli šířící se pandemii koronaviru vyrazit. Nejistota se rozplynula po newyorském semifinále, po kterém svou výpravu na antukové dvorce potvrdila.

Nyní se však nejistota vrací. Tentokrát kvůli zdravotním problémům.

Letošní French Open začne v náhradním termínu od 27. září.